Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ
«Ας αναζητήσουμε τα κρυμμένα χρήματα των πολιτικών στο εξωτερικό»
Σήμερα το πρωί κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής της με θέμα «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ» η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε για το πρόβλημα της μη ενεργητικής αναζήτησης από το κράτος τυχόν περιουσιακών στοιχείων πολιτικών στο εξωτερικό. Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας της:
«Σχετικά με την αποστολή του περίφημου εκείνου αιτήματος προς την Ένωση Ελβετικών Τραπεζών, το οποίο ενέκρινε ο κ. Προβόπουλος, για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών βουλευτών που ενδεχομένως υπάρχουν στην Ελβετία είμαι της άποψης ότι κάποιοι θέλανε να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα» μακριά από τα πραγματικά και επικίνδυνα για τους ίδιους ερωτήματα.
Σε ότι αφορά ειδικά τη λίστα των ακινήτων που ζητήσατε από την Βρετανική κυβέρνηση, γιατί ψάχνετε για αγορές ακινήτων μόνο μετά και όχι πριν το 2009; Δεν σας ενδιαφέρουν όσοι αγόρασαν ακίνητα μεγάλης αξίας στο Λονδίνο π.χ. από το 2000 μέχρι σήμερα; Γιατί κάνετε αυτή την εξαίρεση;
Θέλω κ. Υφυπουργέ να επανέλθω στην αποκάλυψη των «New York Times» στις 28-9-12 ότι το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε και πήρε από τις Βρετανικές Αρχές λίστα Ελλήνων με ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο. Το περίεργο είναι ότι το αίτημά σας επικεντρώθηκε σε αγοραπωλησίες ακινήτων από Έλληνες υπηκόους μετά το 2009 αλλά και το γεγονός πως ανάμεσα στα 400 ονόματα ατόμων που εντοπίστηκαν δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόσωπο παρά μόνον «επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές και αθλητές» σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοχάρη.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν ψάχνουμε πριν το 2009; Τι φοβόμαστε ότι θα βρούμε στο Λονδίνο; Και πάνω απ’ όλα ποιους φοβόμαστε; Αυτό για μένα είναι και το πλέον ανησυχητικό ερώτημα. Το γεγονός και μόνο ότι έχει ανακύψει ένα τέτοιο ζήτημα καθιστά την όλη αναζήτηση πληροφοριών στο εξωτερικό ισοδύναμη με συγκάλυψη. Γιατί κάποιες φορές υπάρχουν πολιτικές εξαρτήσεις και η όσμωση μεταξύ διαφορετικών χώρων οδηγεί στο να διαχέονται αναθυμιάσεις που μολύνουν συνολικά τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας. Εδώ βρίσκεται η ευθύνη η δική μας, των πολιτικών, να βρούμε τα κομμάτια του συστήματος που σήπονται και να τα κόψουμε. Όχι να κάνουμε συμφωνίες μαζί τους ούτε να προσπαθούμε να τα προστατέψουμε επειδή φανταζόμαστε ότι αν λείψουν θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου