Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ
ΘΕΜΑ: «Αξιοπιστία και σκοπιμότητα διενέργειας και αποτελεσμάτων Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών 2011»
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της τελευταίας Απογραφής Πληθυσμού, η οποία διενεργήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011 και με μεγάλη καθυστέρηση γνωστοποιήθηκε στον Ελληνικό Λαό, ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 9.903.268 Έλληνες και Ελληνίδες.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι, τουλάχιστον, ακατανόητο, δεδομένου, ότι με βάση την αμέσως προηγούμενη Απογραφή του έτους 2001, ο νόμιμος(;;;) πληθυσμός της Ελλάδας ανερχόταν στα 10.964.020. Το ακατανόητο του αποτελέσματος αυτού, όμως, ενισχύεται από το παράδοξο, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών και ενώ ο νόμιμος πληθυσμός είναι 9.903.268, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται στους 9.952.570! Δηλαδή, το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το νόμιμο πληθυσμό στην πατρίδα μας!
Συγχρόνως, τα αποτελέσματα της Απογραφής αποτελούν τη βάση υπολογισμού πολύ σημαντικών οικονομικών μεγεθών, αφού αφενός μεν, οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη-μέλη είναι ανάλογες του πληθυσμού, αφετέρου δε, το κατά κεφαλήν εισόδημα ενός κράτους είναι το πηλίκο που προκύπτει από τη διαίρεση του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος με τον πληθυσμό του κράτους αυτού.
Με βάση τα ανωτέρω:
Τα ποσά των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων προς την Ελλάδα θα είναι πλέον μικρότερα, λόγω του γεγονότος ότι, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας μας υστερεί/είναι μικρότερος του πληθυσμού που είχε προκύψει από την Απογραφή του 2001;
Είναι ή δεν είναι επίπλαστος, ως εσφαλμένος πλέον, ο δείκτης του κατά κεφαλήν εισοδήματος της χώρας μας, δεδομένου ότι ο διαιρέτης (πληθυσμός) στην διαίρεση από την οποία προκύπτει το κατά κεφαλήν εισόδημα, είναι μικρότερος του πραγματικού, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αυξημένο το κατά κεφαλήν εισόδημα, άρα, δήθεν καλύτερο το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και ΑΡΑ έτσι, να γίνονται μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι οποίες, ωστόσο, εν ταυτώ να φαίνονται – αναλογικά με το «αυξημένο» κατά κεφαλήν εισόδημα – μικρότερες;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου