Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 OFF SHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ» ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ OFF SHORE ΚΥΜΗΣ



Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:

«ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 OFF SHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ»

«ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 24 OFF SHORE;»

«ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ  ΧΕΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΥΧΟΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ»


Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που έθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου για τις 24 off shore της Κύμης, καθώς από τα έντεκα ερωτήματα απαντήθηκαν μόλις τα δυο και αυτά εν μέρει.


Οι απαντήσεις του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, αφήνουν θολό το τοπίο σχετικά με την έρευνα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και τις προθέσεις του υπουργείου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών  ενημερώνει ότι έχει υπογραφεί σχετική  υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (Δ.Ε.Κ) Αθηνών τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου των συγκεκριμένων off shore καθώς βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Αναπάντητο  παραμένει το ερώτημα για το ενδεχόμενο παραγραφής των υποθέσεων αυτών  των εταιριών.

Από το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτεται ότι εντός του 2012 δεν έχουν ληφθεί νομοθετικά ή άλλου είδους μέτρα για την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την αντιμετώπιση των φαινομένων φοροδιαφυγής μέσω off shore εταιριών όπως είχε δεσμευθεί ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από έτος.

Επικαλούμενο το φορολογικό απόρρητο, το υπουργείο Οικονομικών  αρνείται όχι μόνο να δώσει ονομαστικά στοιχεία, αλλά αποφεύγει να δημοσιοποιήσει στοιχεία που αφορούν το πόσες off shore έχουν ελεγχθεί, αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα, ποια από αυτά έχουν εισπραχθεί και άλλα αριθμητικά στοιχεία που δεν εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο και επομένως το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει.

Τέλος, η Δ.Ο.Υ Κύμης αναστέλλει τη λειτουργία της από τις 14-1-2013, όπως προφανώς θα συμβεί και με τις υπόλοιπες Δ.Ο.Υ του νομού, αφού όπως αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, στο νομό Ευβοίας θα παραμείνει μια Δ.Ο.Υ., επιπέδου διεύθυνσης, με έδρα τη Χαλκίδα. Δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με το προσωπικό των υφιστάμενων Δ.Ο.Υ. στο νομό και αν κάποιες οικογένειες αναγκασθούν να μετακινηθούν στη Χαλκίδα προκειμένου να στελεχώσουν τη Δ.Ο.Υ με 30 ελεγκτές και άλλο προσωπικό, όπως αναφέρεται στην απάντηση.

«Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΦΟΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΟΛΙΚΗ Η ΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ;» ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΦΟΡΑ  ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΟΛΙΚΗ Η ΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ;»


Έντονες αντιδράσεις  στην περιοχή της Θράκης έχει προκαλέσει η συνέντευξη με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής, την οποία έλαβε η γνωστή Δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη.

Επειδή είναι και  συνεργάτιδα της ΕΡΤ ΑΕ, αλλά παράλληλα  και παραγωγός εκπομπών που δεν  προβάλλονται όλες απαραίτητα από την  ΕΡΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, διερευνά με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου το ζήτημα αυτό, που έχει προκαλέσει και σημερινές παρεμβάσεις τόσο του ΥΠΕΞ όσο και άλλων Υπουργείων προς τη Διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα της εφημερίδας και  ειδησεογραφικού site http://www.xronos.gr/ αλλά και τις Ερωτήσεις που απευθύνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σίμο Κεδίκογλου.


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ  ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΘΕΜΑ: Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ  ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω αυτούσιο δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Ως ατόπημα, λίαν επιεικώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη «δημοσιογραφική  επιτυχία» προφανώς κατά την άποψη  της δημοσιογράφου των εκπομπών «Ταξιδεύοντας» για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης κ. Μάγιας Τσόκλη, την συνέντευξη της με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ.  Η νομιμοποίηση μιας κατάστασης και μιας καραμπινάτης αντιποίησης αρχής γίνεται για πρώτη φορά επίσημα αποδεκτή από μία πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτη της κρατικής τηλεόρασης, εγείροντας βέβαια πολλά ερωτηματικά, αν δεν καταλογίσουμε τον παράγοντα της άγνοιας των προβλημάτων, των καταστάσεων και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στην Θράκη που όφειλε με την έρευνα που έκανε να τα γνωρίζει.

Η φωτογραφία της ίδιας  και του συνεργείου με τον ψευτομουφτή  Κομοτηνής που φορά την φανταχτερή λευκή στολή του, έκανε ήδη  τον γύρο του διαδικτύου των τουρκόφωνων  μέσων και έδωσε μεγάλη χαρά στις προξενικές αρχές της Τουρκίας που  είδαν ότι δίνεται βήμα στο γνωστό δεκανίκι της προπαγάνδας που με κάθε μέσο διοχετεύουν.

Αν γνώριζε όμως καλύτερα το στάτους στην περιοχή, το πώς διοχετεύονται  κονδύλια η δημοσιογράφος δεν  θα έπεφτε σε αυτή την παγίδα και  η συνέντευξη της μπορούσε να αφορά  τον απλό πολίτη, θεολόγο Ιμπράμ Σερήφ στο σπίτι του, σ’ ένα καφενείο ή δημόσιο χώρο και όχι το γραφείο του με την βαρύγδουπη ιδιότητα και τη φορεσιά του μουφτή στα πρότυπα της Τουρκίας που θέλει να τον επιβάλει.

 Η Θράκη είναι ένας τόπος  με τις δικές του ευαισθησίες, πολιτισμό και πολυπλοκότητα που δυστυχώς υφίσταται πολλά από πρόχειρες και λανθασμένες δημοσιογραφικές προσεγγίσεις, από δημοσιοσχετίστες ή ανθρώπους που την ανακαλύπτουν μέσα σε μια εβδομάδα και γυρνώντας δημιουργούν τετελεσμένα που κανένα υπουργείο Εξωτερικών μετά δεν μπορεί να τα μαζέψει.

Θα περιμέναμε όμως από τους συνεργάτες μιας κρατικής τηλεόρασης μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση στην προβολή του τόπου μας. Χωρίς λοιπόν καμία διάθεση απαξίωσης του έργου και της έρευνας της κ. Τσόκλη με τον πρώην σύζυγο της και σκηνοθέτη των εκπομπών της Χρόνη Πεχλιβανίδη, σαφώς και περιμένουμε απαντήσεις ως συνδρομητές της ΕΡΤ.

Πάντως πληροφορούμαστε ότι  τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν σε μουσουλμανικά χωριά, όπου με την  συνδρομή του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν βρέθηκαν σε γάμους και σουνέτια και  ελπίζουμε να μην αποτυπωθεί στο  τελικό αποτέλεσμα   μόνο το φολκλόρ της περιοχής με την μειονότητα ως πρωταγωνιστή, γιατί υπάρχουν και οι χριστιανοί με τον δικό τους πολιτισμό, που μονίμως ξεχνούν πολλοί, παρασυρόμενοι από τις εικόνες της Ανατολής.

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν όλα τα γυρίσματα στη Θράκη γίνονται για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης, γιατί ο Σερραίος στην καταγωγή παραγωγός και σκηνοθέτης Χρόνης Πεχλιβανίδης, διατηρεί την δική του εταιρία «ONOS PRODUCTIONS», που πρόσφατα είχε  γυρίσει για λογαριασμό της ΕΡΤ  σειρά 13 εκπομπών  στην γειτονική Τουρκία, όπου Τούρκοι πολίτες ως επί το πλείστον εξέφραζαν τις απόψεις τους για την Πόλη, θαρρείς και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για  από τους Έλληνες τηλεθεατές για αυτό.

Και όπως πληροφορούμαστε ετοιμάζει  και καινούργια παραγωγή για τους λαθρομετανάστες το «Evros Meric».

Καλό είναι λοιπόν να διευκρινιστεί  αν η συνέντευξη του ψευτομουφτή  θα προβληθεί στην εκπομπή «Ταξιδεύοντας» ή σε κάποια άλλη παραγωγή. Ακόμα  όμως και αυτό να συμβαίνει, η πόρτα  και η φιλοξενία μετά μεγάλης  χαράς του Ιμπράμ Σερήφ άνοιξαν για την δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού και όχι για ένα άλλο ιδιωτικού χαρακτήρα ελληνικό συνεργείο.

Και για αυτό πρέπει να δοθούν εξηγήσεις  αν ο καθένας μπορεί να ασκεί την  δική του πολιτική σε ζητήματα ευαίσθητα  όπου η κ. Τσόκλη δεν θα μάθει ποτέ για τον εκβιασμό που υπέστη ο ιμάμης του Σώστη, για τις αυτονομιστικές τάσεις που αναπτύσσονται με το σιγοντάρισμα εισαγόμενων φιλότουρκων κύκλων, για την ενίσχυση του ισλαμισμού και της μαντήλας από θρησκευτικές οργανώσεις που χρηματοδοτούν τους μειονοτικούς στην Θράκη και τόσα άλλα.

Θα μπορούσαμε εδώ στο «Χρόνο»  να της πούμε πολλά και για  τα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής, και για τις αγωνίες του  ντόπιου πληθυσμού, για το δυναμισμό  της νεολαίας και την θέλησή της  να εκφραστεί σε μια πόλη που κρύβει θαμμένους θησαυρούς, έχασε όμως την ευκαιρία αφού με την επιλογή της να κάνει συνομιλητή τον κίβδηλο μουφτή, μας οδήγησε στην πιο απλή κίνηση, να ακυρώσουμε το ραντεβού μαζί της και τα γυρίσματα στο «Χρόνο». Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και τις δημοσιογραφικές επιτυχίες ή γκάφες.

Ο χρόνος θα δείξει…

Μ.Μ.»

Κύριε Υφυπουργέ,

Σας παραθέτω και το λινκ του σχετικού δημοσιεύματος, για να δείτε και  τις φωτογραφίες: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=86230

Γνωρίζω, επίσης, ότι για το θέμα αυτό υπήρξαν σήμερα τηλεφωνήματα στη Διοίκηση της ΕΡΤ τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από άλλα Υπουργεία, διατυπώνοντας εύλογες απορίες.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, ακόμα δεν  έχει αντιδράσει.

Κατόπιν τούτου σας ερωτώ:

  1. Τα γυρίσματα αφορούν εκπομπή της ΕΡΤ;

  1. Αν αφορούν την ΕΡΤ, θα επιτρέψετε την μετάδοση ολόκληρης ή μέρους της συνέντευξης του ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ, νομιμοποιώντας τον από τις συχνότητες της Δημόσιας Τηλεόρασης;

  1. Έχετε κάτι άλλο να απαντήσετε ή να σχολιάσετε επί του δημοσιεύματος;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


«Ακόμη μια θεατρική παράσταση με δήθεν διαφωνίες δίνει ο κυβερνητικός θίασος με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο δίνει τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία, καθώς η ήδη εξαθλιωμένη ελληνική οικογένεια και οι επαγγελματίες, που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια, βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα φορολογικά μέτρα των οποίων το μόνο εγγυημένο αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ύφεσης, των λουκέτων και της ανεργίας και να υπενθυμίσουμε στους κυβερνητικούς εταίρους ότι η ψήφιση του φορομπηχτικού νομοσχεδίου αποτελεί δέσμευση που προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την οποία βιάστηκαν να πανηγυρίσουν».

«Προβλήματα στην ΕΛ.ΑΣ με την τροφοδοσία του πετρελαίου θέρμανσης» ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ



Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Προβλήματα στην ΕΛ.ΑΣ με την τροφοδοσία του πετρελαίου θέρμανσης»


Στη Θεσσαλονίκη το συντριπτικό  ποσοστό των αστυνομικών υπηρεσιών  χρησιμοποιεί πετρέλαιο για θέρμανση, πλην οκτώ μόνο τμημάτων στα οποία  έχει τοποθετηθεί φυσικό αέριο. Οι περισσότερες υπηρεσίες εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα από τα περσινά τους αποθέματα. Ωστόσο, τα αποθέματα αυτά έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα η θέρμανση να καθίσταται αδύνατη.

Παράλληλα, στο όριο βρίσκονται ήδη  πολλά αστυνομικά τμήματα της  περιφέρειας, όπου τις τελευταίες ημέρες οι θερμοκρασίες είναι αξιοσημείωτα χαμηλές.

Σε κάποιες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και το Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις όπου αναφέρεται πως το ωράριο λειτουργίας των καλοριφέρ  θα είναι 8:00 με 9:30 το πρωί και  9:00 με 12:00 το βράδυ, δηλαδή ωράριο μνημονίου. Αναμφίβολο είναι πως η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό, οι πολίτες αλλά και οι κρατούμενοι στα κρατητήρια να κρυώνουν τις υπόλοιπες ώρες.


Οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως ο Στρατός έχει ήδη αρνηθεί να συνεχίσει την τροφοδοσία της ΕΛ.ΑΣ με πετρέλαιο θέρμανσης και έτσι η μόνη λύση είναι να στραφούν σε ιδιώτες για αγορά πετρελαίου, ωστόσο ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση το Δημόσιο ενέκρινε μόνο το 1/3 των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά καυσίμων.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το κονδύλι που απαιτείται για την αγορά πετρελαίου για  τις αστυνομικές υπηρεσίες της  Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του 2012 ανέρχεται στις 73.000ευρώ, αλλά  το ποσό αυτό δεν εγκρίθηκε από το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου ενέκρινε περίπου το 1/3 του ποσού, δηλαδή 24.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν επαρκεί  για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των υπηρεσιών. Είναι αδιανόητο σε ένα νομό όπου υπηρετεί τόσο μεγάλος αριθμός αστυνομικών να μην υπάρχει θέρμανση. 

Η κατάσταση αυτή αντανακλά  αρνητικά στην εικόνα του Σώματος, αλλά και στην ψυχολογία των αστυνομικών, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και κακοπληρωμένοι.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ .Υπουργοί:

  1. Θα υπάρξει κάποια ειδική πρόβλεψη για την αποκατάσταση τoυ προβλήματος που τελείται; Σε ποιες συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις διατίθεστε να προχωρήσετε λαμβάνοντας υπόψητον καταιγισμό των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων που καθιστούν πλέον απαξιωτικό το θεσμό των Σωμάτων Ασφαλείας;

  1. Γνωρίζει ο Υπουργός Οικονομικών και Δημοσίας Τάξεως ότι η ΕΛΑΣ προτίθεται να προμηθευτεί πετρέλαιο από το ελεύθερο εμπόριο που ως γνωστό η τιμή του είναι υψηλότερη;

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου η Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου να ανταποκριθεί επαρκώς στηλειτουργία του;

Η ερωτώσα Βουλευτής

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

«ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ



Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

«ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ»


Τους εργαζόμενους στο  Δήμο Αθηναίων, επισκέφθηκε το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, λίγο πριν ξεκινήσουν τη μηχανοκίνητη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας μαζί με συναδέλφους τους από άλλους ΟΤΑ του Λεκανοπεδίου.

Τον συνόδευαν ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Χρήστος  Λύτρας και ο Υπεύθυνος Κινητοποίησης  του Οργανωτικού Γιώργος Ιωαννίδης.

Ο Τέρενς Κουίκ αφού πρώτα ενημερώθηκε  στα γραφεία του Συλλόγου των  Εργαζομένων για όλα τα ζητήματα που έχουν κατεβάσει στους  δρόμους τους υπαλλήλους του Δήμου, τόσο από τις Κεντρικές Υπηρεσίες  όσο και από τους Οργανισμούς  του, μίλησε στην είσοδο του κτιρίου της οδού Λιοσίων στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:


«Η διαθεσιμότητα που επαγγέλλεται η συγκυβέρνηση Σαμαρά, είναι το τυράκι στη φάκα. Στην ουσία σημαίνει το κατώφλι προς την απόλυση. Σήμερα είναι οι υπάλληλοι Δ.Ε. Αύριο θα είναι οι αορίστου χρόνου.

Το σχέδιο είναι πολύ καλά μεθοδευμένο  εκ μέρους της Τρόικας και των  εδώ υπηρετών της. Προσπαθούν πανελλαδικά  να απαξιώσουν τον πυρήνα της λειτουργίας  του κράτους, τους ΟΤΑ, οδηγώντας  τα πράγματα σε σαλαμοποίηση των υπηρεσιών τους, ώστε απέναντι στους ανήμπορους Δήμους να έρθουν ως αρπαχτικά οι εταιρείες εκείνες που ζητούν τα φιλέτα, με προεξάρχοντα αρχιτέκτονα των Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της γερμανικής Κομαντατούρ στην Ελλάδα και τον κάθε όμοιό του.

Σημειώνω ότι η διαθεσιμότητα-απολύσεις  των εργαζομένων στους ΟΤΑ  γίνεται την ώρα όπου οι Δήμοι  προσλαμβάνουν εργαζόμενους μέσω της  σκανδαλώδους διαδικασίας των Μ.Κ.Ο., με πεντάμηνες συμβάσεις και με μισθούς  Πακιστάν. Έχω, μάλιστα, καταγγελίες  στα χέρια μου ότι προσκυνημένοι στη μνημονιακή κυβέρνηση Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, αποσπούν στα γραφεία τους πενταμηνίτες των Μ.Κ.Ο. οι οποίοι πρέπει αποκλειστικά και μόνο να απασχολούνται σε δουλείες εκτός γραφείων, για το περιβάλλον, το πράσινο κλπ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούν να αποδεχθούν πρακτικές όπου σταδιακά 30.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία, όταν μάλιστα (όπως για παράδειγμα στην Καστοριά ή εδώ στην Αθήνα) λείπουν δεκάδες υπάλληλοι, κυρίως εργατοτεχνίτες, αλλά και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, στην εποχή που τρέχει η τεχνολογία και οι Δήμοι χρειάζονται αναβάθμιση.

Υπενθυμίζω ακόμα, αυτό που αποκάλυψα εδώ και καιρό, ότι καιροφυλακτεί η Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία Arvato government services, που δρα σε όλο τον πλανήτη και σπεύδει ως εισπρακτική εταιρεία να προσφέρει τις «υπηρεσίες» της σε πτωχευμένους Δήμους.

Όπως πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας Δημότης, η ιστορία της απαξίωσης στους ΟΤΑ, στους οποίους συνέχεια προστίθενται αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους οικονομικούς πόρους, τον αφορά άμεσα σε σχέση με το επίπεδο και την ποιότητα της καθημερινής του ζωής.

Τον αφορά και ως προς τον οικογενειακό του προϋπολογισμό. Διότι με την απολυταρχική Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Δήμοι  παύουν να έχουν την εγγύηση του  Ελληνικού Κράτους και εκβιάζονται να αυξήσουν κατακόρυφα όλα τα Δημοτικά τους Τέλη».

«Αλλαγές για τα Φροντιστήρια-Κέντρα Ξένων Γλωσσών που προβλέπονται στον Ν. 4093/12-11-2012 υποπαράγραφος Θ» ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ



Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ  Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Αλλαγές για τα Φροντιστήρια-Κέντρα Ξένων Γλωσσών που προβλέπονται στον Ν. 4093/12-11-2012 υποπαράγραφος Θ»



Κύριε Υπουργέ,

με το νέο νόμο 4093/12-11-2012 (υποπαράγραφος Θ) που αφορά την νέα αδειοδότηση των φροντιστηριακών μονάδων, δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι επιτυγχάνεται «άνοιγμα» της αγοράς και απλούστευση των διαδικασιών, ενώ οι τεράστιες αυτές αλλαγές έγιναν αιφνίδια, «πρόχειρα» και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση. Κατά την άποψή μας είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν διευκρινίσεις, τροποποιήσεις και αλλαγές στα παρακάτω θέματα:

Α. ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ(Υποπαράγραφος Θ.3).


Σύμφωνα με τις μεταβατικές  διατάξεις της Θ.17. «οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας που έχουν ήδη χορηγηθεί παύουν να ισχύουν την 31η Αυγούστου 2013.» Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να οδηγηθεί η πλειοψηφία των υπαρχόντων φροντιστηρίων και ΚΞΓ σε αναζήτηση νέων χώρων εγκατάστασης λόγω των αυστηρών προδιαγραφών του νόμου, τεράστια έξοδα μετεγκατάστασης, σε νέες επαγγελματικές μισθώσεις, πιθανά σε υπέρογκες αποζημιώσεις υπαρχουσών μισθώσεων κλπ. ενώ παράλληλα τα κτίρια που έχουν τις προδιαγραφές που απαιτεί ο νέος νόμος και λιγοστά και πολύ «ακριβά» θα γίνουν. Ποια η ανάγκη να εκδίδονται καινούργιες άδειες , αφού ήδη υπάρχουν νόμιμες σε λειτουργία που χορηγήθηκαν από το κράτος και κόστισαν στα φροντιστήρια και πολύ χρόνο και χρήμα.; Αυτό ούτε απλοποίηση διαδικασιών ούτε άνοιγμα επαγγέλματος θεωρείται. Σε μια εποχή που η ανάπτυξη είναι απαραίτητη πάμε να διαλύσουμε και τις ήδη υπάρχουσες υγιείς επιχειρήσεις!!

Επιπλέον στο νέο νόμο είναι  σχεδόν ανύπαρκτο το μεταβατικό διάστημα μέχρι την ισχύ του νέου νόμου. Η μετεγκατάσταση είναι ιδιαίτερα  δαπανηρή και δύσκολη ιδιαίτερα  όταν αυτό πρέπει να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.. Σκοπός του νόμου δεν θα πρέπει να είναι να «τιμωρηθούν» οι υπάρχουσες επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, και αν πρέπει οπωσδήποτε να γίνει εξ αρχής η αδειοδότηση για όλους-ούτε θεμιτό ούτε αναγκαίο είναι- θα πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών στο οποίο να διατηρηθούν οι υπάρχουσες άδειες για να γίνει το πέρασμα ομαλά και χωρίς αναίτιες και υπέρμετρες δυσκολίες για τα φροντιστήρια.

Β. Όσον αφορά την ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ (Υποπαράγραφος Θ.4.1.β.) ο νόμος παρουσιάζεται υπέρμετρα και αναιτιολόγητα «σκληρός» αφού η άδεια ανακαλείται, ακόμα και στην περίπτωση που πρόκειται για αβλεψία ή παράλειψη κατά την διαδικασία ελέγχου για την χορήγηση της άδειας. Μάλιστα δεν χορηγείται νέα άδεια αν ανακληθεί, για διάστημα 10 ετών κατά το Θ.3.4.η. και Θ.3.5.στ. Η κύρωση αυτή, όχι μόνο δεν προάγει την επιχειρηματικότητα αλλά την καταστρέφει. Πώς ο ταλαίπωρος επιχειρηματίας, ακόμα και για αβλεψίες άλλων θα τεθεί εκποδών από το επάγγελμά του για μία 10ετία; Το μέτρο της ανάκλησης της άδειας, θα πρέπει να είναι όλως εξαιρετικό και να επιβάλλεται μόνο μετά από σοβαρή και επανειλημμένη παραβίαση των όρων της χορηγηθείσας άδειας από τον αδειοδοτημένο φορέα. Απαιτούνται ηπιότερα μέτρα, όπως επίπληξη, κλιμακούμενο πρόστιμο ανάλογα την βαρύτητα της παράβασης και την επανάληψή της, ενώ η ανάκληση της άδειας θα πρέπει να γίνεται για 1 μήνα μέχρι 1 έτος το πολύ. Τέλος, όταν η παραβίαση οφείλεται σε αβλεψία ή παράλειψη των ελεγχόντων, να μην υπάρχει καμία κύρωση στον αδειοδοτημένο φορέα, αλλά στους ελέγχοντες.

Γ. ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ(Υποπαράγραφος Θ.6.)

Η παράγραφος αυτή έμμεσα καταργεί και την παρ. 6 του άρθρου 63 του ν. 2545/1940, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η συλλειτουργία και συστέγαση των φροντιστηρίων. Θα πρέπει αυτό να γίνει ρητά χωρίς να αφήνεται κανένα περιθώριο αμφιβολιών.

Επίσης κατά την Θ.6.2. επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των αιθουσών των ιδιωτικών σχολείων κλπ σε χρόνους εκτός διδακτικού ωραρίου, να χρησιμοποιούνται και ως φροντιστήρια. Φρονούμε ότι η διάταξη αυτή «φωτογραφίζει» και δίνει «γη και ύδωρ» σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, ενάντια στα υπάρχοντα φροντιστήρια και ΚΞΓ. Θα πρέπει η διάταξη αυτή για να μην κάνει αδικαιολόγητες διακρίσεις να περιλαμβάνει ρητά και να επιτρέπει και την λειτουργία φροντιστηρίων και κέντρων δια βίου μάθησης.

Δ. Τέλος θεωρούμε ότι ο νέος νόμος δεν αγγίζει την παραοικονομία. Οι διαδικασίες αδειοδότησης των οικοδιδασκαλείων, η παράδοση κατ’ οίκον ιδιαίτερων μαθημάτων κλπ. απλοποιούνται και ούτε λόγος για τα κέντρα μελέτης-που αντικατέστησαν τα φροντιστήρια δημοτικής εκπαίδευσης-τα ηλεκτρονικά φροντιστήρια κ.ο.κ. που και παράνομα λειτουργούν και σε βάρος της οικονομίας με την τεράστια φοροδιαφυγή που συντελείται.

Θεωρούμε ότι πρέπει ρητά να επιτραπούν τα φροντιστήρια δημοτικής  εκπαίδευσης, να τεθούν κανόνες, να προβλέπεται  η έκδοση αδείας τους και να απαιτούνται  όμοιες προϋποθέσεις με τα υπόλοιπα φροντιστήρια ή τα οικοδιδασκαλεία, ανάλογα τον  χώρο στον οποίο θα λειτουργούν.

Γενικά πιστεύουμε ότι πρώτιστη υποχρέωση της πολιτείας είναι να συντάξει μητρώο φροντιστηρίων, κέντρων μελετών, ηλεκτρονικών φροντιστηρίων και οικοδιδασκαλείων με νόμιμη άδεια, μητρώο διδασκόντων σε φροντιστήρια, σε  κέντρα μελέτης, σε ηλεκτρονικά φροντιστήρια, μητρώο οικοδιδασκάλων κλπ. που να είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο,ώστε να γνωρίζουμε επιτέλους, ποιος και τι υπηρεσίες παρέχει.

Ε. ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Η ήδη εκδοθείσα Υ.Α. με την οποία καθορίζονται τα παράβολα των αδειών, επικαιροποιήσεων, αναγγελιών κλπ. απαιτεί παράβολα πολλαπλάσια των μέχρι τώρα απαιτουμένων. Και αυτό σε μία οικονομία που «πνέει τα λοίσθια» σε όλους τους τομείς και αυτό υποτίθεται ότι γίνεται για να βοηθηθεί η ανάπτυξη, να συντελεσθεί το άνοιγμα των επαγγελμάτων, να μειωθεί η γραφειοκρατία κλπ. Μάλιστα τη στιγμή που απαίτηση των καιρών -και της τρόϊκας- είναι η κατάργηση των οργανισμών, οργάνων κλπ. δημιουργείτε έναν ακόμα οργανισμό τον οποίο ζητάτε ουσιαστικά να τον προικοδοτήσουν τα εκπαιδευτήρια!!!

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  1. Τι σκοπεύετε να κάνετε για τις υπάρχουσες άδειες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσώνΣκοπεύετε να δυσχεράνετε επιπλέον την λειτουργία τους και να οδηγήσετε πολλά από αυτά στο«κλείσιμο»

  1. Με τον νέο νόμο απαιτείται μία άδεια για περισσότερα είδη φροντιστηρίων ή πολλές από τον ίδιο εκπαιδευτικό φορέα;

  1. Είναι θεμιτό στην περίπτωση ανάκλησης της άδειας να στερείται ο φροντιστής για μία 10ετία το δικαίωμα νέας άδειας;

  1. Θα μειώσετε το ύψος των παραβόλων για τις νέες άδειες ώστε να βοηθήσετε να ανοίξουν νέα φροντιστήρια;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ