Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 22/02/2013



Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ

«ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ … ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ


«Η Κυβέρνηση της ΝΔ και των λοιπών κομμάτων, σε ρόλο αρτηριοσκληρωτικού κατηγόρου, βγαλμένου από το γνωστό μυθιστόρημα του Β. Ουγκώ, εισάγει αυστηρότερες ποινές ως απάντηση στο πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας. Θαρρούν πως ο απελπισμένος για να θερμάνει την οικογένεια του θα εκτιμήσει τον κορμό και θα αποθαρρυνθεί από την ενδεχόμενη ποινή, που θα του επιβληθεί βάση της ζημίας που προκαλεί στον δασικό πλούτο. Στο ίδιο πλαίσιο τα κυκλώματα που λυμαίνονται τα δάση δεν πτοούνται από τις ποινές, γιατί γνωρίζουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποδυναμωθεί και οι κυρώσεις αποτελούν μόνο μελάνι στο χαρτί.


Καλούμε την Κυβέρνηση  να αντιληφθεί ότι οι καταστάσεις  ανομίας δεν αντιμετωπίζονται σπασμωδικά. Η εισαγωγή της τροπολογίας 234/06 για  την αντιμετώπιση της παράνομης  υλοτομίας δεν έχει καμία σχέση  με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για κύρωση συμφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Προφανώς φοβάται η  πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ότι εάν το θέμα εισάγονταν στο  Κοινοβούλιο ως διάταξη νομοσχεδίου  του ΥΠΕΚΑ θα προκαλούσε σχόλια για  την αποσπασματικότητα και αναποτελεσματικότητα της ρύθμισης, γι’ αυτό και επιδιώκει να το περάσει κρυφίως σε άσχετο νομοθέτημα.

Μην έχετε φρούδες ελπίδες θα είμαστε εδώ για να σας ξεσκεπάζουμε».


Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε σήμερα 900 κλήσεις από αβοήθητους πολίτες, η κυκλοφορία διεκόπη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης λόγω κατολίσθησης, κεντρικοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, χείμαρρος λάσπης παρέσυρε μια γυναίκα στο Χαλάνδρι, δέντρα έπεσαν στην περιοχή του Ζωγράφου, υπερχείλισε το ρέμα της Πικροδάφνης και ο Ιλισσός, καταστήματα και περιουσίες των, ήδη καταρρακωμένων ηθικά και οικονομικά ελλήνων, καταστράφηκαν. Η Αττική πνίγηκε, αβοήθητη, στο έλεος των καιρικών φαινομένων και της παντελούς ανικανότητας της Κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες της. Ας βάλει το χέρι του ο Θεός των Ελλήνων, γιατί οι, κατ’ ευφημισμόν, προστάτες αυτού του λαού, δεν πράττουν άλλο από το να τον κοροϊδεύουν».




Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ


«Με δηλώσεις για δήθεν επιτάχυνση των αναπτυξιακών μέτρων όχι μόνο δεν απογειώνονται οι επενδύσεις, αλλά απεναντίας πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας.

Κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό πλαίσιο. Το μόνο που προβάλει ο πρωθυπουργός είναι μια εικόνα δυνατότητας εκμετάλλευσης του ελληνικού ορυκτού πλούτου, με μήνυμα «ότι αρπάξουμε» προς τους τσαρλατάνους, οι οποίοι παρουσιάζονται ως επενδυτές.

Αιδώς Αργείοι!!»




Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ  ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

Νότης Μαριάς: «Στις κυβερνητικές καλένδες το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο»


«Τη μπάλα στην εξέδρα πέταξε για άλλη μια φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τη συζήτηση στην Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Έτσι αφού στις 3-9-2012 και  με αφορμή άλλη επίκαιρη ερώτησή μου «κούρεψε» τις ελληνικές απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο κατά 30% τουλάχιστον - μια και υποστήριξε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1945-1946 υπολόγισε τις απαιτήσεις της πατρίδας μας στα 7,5 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του κατοχικού δανείου, γεγονός εντελώς αβάσιμο και αναληθές δεδομένου ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δήλωσε τότε ότι στα επιδικασθέντα ποσά από την εν λόγω Διάσκεψη δεν συμπεριλαμβάνεται το κατοχικό δάνειο - στη σημερινή συζήτηση αρνήθηκε να προσδιορίσει σε ευρώ το ακριβές ποσό το οποίο οφείλει επί του παρόντος η Γερμανία στην πατρίδα μας για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Ταυτόχρονα δεν δεσμεύθηκε για την ανάληψη οποιασδήποτε ενέργειας για τη διεκδίκηση της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου παραπέμποντας επί της ουσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Έτσι αντί η κυβέρνηση να δρομολογήσει τη διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου ύψους 54 δισ. ευρώ χωρίς τόκους, προτιμά να συνεχίζει τη φορομπηχτική της πολιτική κατά το χειμαζόμενου ελληνικού λαού, «κουρεύοντας» ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις και ξεπουλώντας τα ασημικά της χώρας αντί πινακίου φακής στους …οφειλέτες της πατρίδας μας. δηλαδή στη Γερμανία».



Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


«Ο κ. Κουβέλης είναι «αρχηγός» ή πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης είναι, ως τοιούτος συγκυβερνήτης με τον κύριο Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο (ο καθένας με την ιστορία του).

Ο κ. Κουβέλης ήταν (κάποτε) πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και παραμένει  πάντοτε (όπως δηλώνει) δικηγόρος, δηλαδή, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κώδικα περί Δικηγόρων: «αγωνίζεται για την ύπαρξη, διατήρηση και κατοχύρωση όλων των προϋποθέσεων της λειτουργίας του Κράτους Δικαίου». 

Ειδικότερα: 

  1. Είναι υπέρμαχος της Ελευθερίας, της Δημοκρατίαςτης Ειρήνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
  2. Υπερασπίζεται με θάρρος και αυταπάρνηση το Σύνταγμα και τους Δημοκρατικούς θεσμούςτα ατομικάπολιτικά και κοινωνικά Δικαιώματα των πολιτών. Είναι ο φυσικός υπερασπιστής τωναδικούμενων και καταπιεζομένων. 

Ο κ. Κουβέλης, προχθές, είπε: «η μεταρρύθμιση προχωράει, πρέπει να προχωρήσει και είναι προφανές ότι στο μέτρο της διοικητικής μεταρρύθμισης εντάσσεται και η απομάκρυνση όλων εκείνων οι οποίοι υπήρξαν επίορκοι ως δημόσιοι υπάλληλοι». 

Σε ποια ζυγαριά δικαιοσύνης  να ζυγίσουμε το δικαίωμα του τεκμηρίου αθωότητος και το καθήκον του δικηγόρου, με αυτό της, καθώς πρέπει, εξυπηρετούμενης σκοπιμότητας και της, όπως πρέπει, συγκυβερνητικής»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου