Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ



Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνος Ουζουνίδης, την Πέμπτη 14, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013.

Ο κ. Ουζουνίδης ξεκίνησε την περιοδεία του από τις Φέρες όπου συνομίλησε με πολίτες της περιοχής για το θέμα που αφορά τη συνένωση των πρώην Δήμων Φερών και Τυχερού δημιουργώντας ένα νέο αγροτικό Δήμο ο οποίος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και θα βάλει φρένο στην ερημοποίηση της.


Επίσης, συναντήθηκε με μέλη του Αγροτικού συλλόγου Αλεξ/.πολης, οι οποίοι εξέθεσαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κακής κατάστασης των αναχωμάτων στην περιοχή Μελισσοκομίου και στις Καλύβες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κάθε χρόνο χιλιάδες στρέμματα, καθώς και με τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς του Γενικού Λυκείου Φερών και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να συζητήσουν για το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου που έχει αναγκάσει τους μαθητές να μεταφερθούν σε κτίριο ακατάλληλο για την συγκεκριμένη χρήση.

Στο Διδυμότειχο, ο κ. Ουζουνίδης παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου κεντρικό θέμα υπήρξε η μελλοντική υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από τη συγχώνευση του με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Ραπτόπουλο, πρόκειται για διοικητική συγχώνευση η οποία δεν υποβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις παροχές του νοσοκομείου.

Αντίθετα, ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών και πως με τον όρο συγχώνευση εννοούμε συνεργασία των δύο νοσοκομείων.

Τέλος, ο κ. Ουζουνίδης επισκέφτηκε χωριά του Βορείου Έβρου και συγκεκριμένα τα Ρίζια, την Καβύλη, τις Καστανιές, τη Ν.Βύσσα και το Φυλάκιο όπου συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του εξέθεσαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το παραμεθόριο κομμάτι της χώρας.

Στο Φυλάκιο ειδικότερα, τα Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών έχουν μετατραπεί σε ολόκληρους οικισμούς.

Στην Ορεστιάδα, στο Εργατικό Κέντρο, συναντήθηκε με εργαζόμενους και στελέχη του εργοστάσιου ζάχαρης για το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ο κ. Χασανίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, ανέφερε ότι το εργοστάσιο ζάχαρης αποτελεί πυρήνα ζωτικής σημασίας για την περιοχή καθώς προσφέρει θέσεις απασχόλησης και συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της αγροτικής παραγωγής.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό αυτό να συνεχίσει τη λειτουργία του, ώστε να μην υπάρξει περεταίρω υποβάθμιση της οικονομίας της περιοχής.

Είναι γεγονός ότι ο Έβρος, και  ιδιαίτερα το Βόρειο κομμάτι του έχει εγκαταλειφτεί από την πολιτεία. Η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών και η αβεβαιότητα των δημοσίων λειτουργών για το μέλλον της υπηρεσίας τους, το κάκιστο οδικό δίκτυο, η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής στους κατοίκους μιας από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, η λειτουργία των Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών και οι αδιευκρίνιστες συνθήκες του μελλοντικού μετασχηματισμού τους σε ολόκληρους οικισμούς, συνθέτουν το σκηνικό των συμπολιτών μας στο Βόρειο Έβρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου