Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 


Απέδωσε τελικά το αίτημα που με χαρακτηριστική επιμονή έθεσε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το φλέγον θέμα της «Ρύθμισης θεμάτων συμβάσεων που αφορούν κέντρα πρώτης υποδοχής και εγκαταστάσεων κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών», ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Βασίλης Καπερνάρος, για τη συμμετοχή σε αυτή και των τοπικών φορέων της Θράκης και συγκεκριμένα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Επιμελητηρίου Έβρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ροδόπης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου. 

Στο αίτημα του κ. Καπερνάρου συμφώνησαν τελικώς και τα άλλα κόμματα αφού προηγουμένως ο κ. Καπερνάρος ανέγνωσε όλο το περιεχόμενο της επιστολής των παραπάνω φορέων προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό κ. Δένδια, καθώς και την επιστολή των τριών Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Θράκης προς τον Υπουργό κ. Δένδια, το περιεχόμενο των οποίων, βεβαίως, τα μέλη της Επιτροπής αγνοούσαν.

Τελικά ύστερα από διακοπή για να διαβουλευθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Βουλής, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν έντεκα φορείς, μεταξύ των οποίων τρεις από αυτούς που είχαν προτείνει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και συγκεκριμένα: 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης 


Συνεπώς δικαιώνονται οι προσπάθειες του κ. Καπερνάρου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τόσο σοβαρά θέματα να πρέπει να συμμετάσχει και να ακουστούν οι φωνές των τοπικών αρμοδίων φορέων της Θράκης. 

Για την ιστορία, πλην των ανωτέρω φορέων κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους, έπειτα από επιλογή από το Προεδρείο της επιτροπής, μεταξύ των προταθέντων από τα άλλα κόμματα, και οι Πρόεδροι των φορέων: 

Της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 

Της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη 

Της Ύπατης Αρμοστείας 

Του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 

Της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας) 

Της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου 

Του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου