Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Ειδικά προνόμια εισαγωγής σε ΑΕΙ &ΤΕΙ μουσουλμανοπαίδων»


Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

ΘΕΜΑ: «Ειδικά προνόμια εισαγωγής σε ΑΕΙ &ΤΕΙ μουσουλμανοπαίδων» 



Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας προκλήθηκε ιδιαίτερος σάλος για τα ειδικά προνόμια των μουσουλμανοπαίδων που κατάγονται από νομούς της Θράκης και ως φοιτήσαντες σε μειονοτικό σχολείο. 

«Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων. 

Οι υποψήφιοι αυτοί, κατά την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών. 

Ο οικονομικός περιορισμός δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εάν διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες γι αυτούς θέσεις. Όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν άλλη από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια)».

Από νομικής πλευράς η ύπαρξη μιας ειδικής κατηγορίας με θρησκευτική αναφορά έρχεται οπωσδήποτε σε κατάφωρη σύγκρουση με την Αρχή της Ισότητας και το δίκαιο θα ήταν να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, του Διοικητικού Δικαίου καθώς και των Διεθνών Συμβάσεων οι οποίες έχουν εισαχθεί στο Ελληνικό δίκαιο και από τις οποίες το κράτος δεσμεύεται, προκειμένου να αποφεύγονται μεταγενέστερες στρεβλώσεις. 

Εδώ μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το σύστημα εισαγωγής και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, που δίκαια πρέπει να μετονομαστεί σε Υπουργείο Αφελληνισμού χωρίζει τους μαθητές και τους κρίνει διαφορετικά με βάση το θρήσκευμά τους!

Είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των βάσεων μουσουλμανοπαίδων και λοιπών, που κάποιοι “φιλόδοξοι” γονείς που ονειρεύονται να δουν το παιδί τους σε σχολή “υψηλού” κύρους θα μπορούσαν να σκεφτούν ακόμη και τον …εξισλαμισμό! 

Πολλοί γονείς και μαθητές αντέδρασαν δίκαια, αλλά οι περισσότεροι θεώρησαν λανθασμένα ότι πρόκειται για κάποια νέα ειδική κατηγορία. Ο διαχωρισμός μεταξύ μουσουλμάνων και μη, μαθητών από το ελληνικό κράτος επίσημα ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και συγκεκριμένα εμπνευστής του ήταν ο πλέον ανθέλληνας πολιτικός ο Γ. Παπανδρέου, όταν διετέλεσε υπουργός Παιδείας πριν από περίπου 15 χρόνια … Από τότε το εκπαιδευτικό σύστημα διαχωρίζει τους μαθητές με βάση την θρησκεία, αλλά κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν έχει επέμβει και κανείς δεν φρόντισε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Ο τρόπος που δόθηκαν φέτος οι βάσεις στην δημοσιότητα με ξεχωριστές τις ειδικές κατηγορίες για κάθε σχολή, απλά έφερε το θέμα στο προσκήνιο, όμως η διάλυση της ελληνικής εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. 

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ, 

Μπροστά στην ανθελληνική και αντισυνταγματική αυτή διάταξη τι θέση παίρνεται ως Υπουργός «Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων», όπως φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι ο τίτλος σας. Θα καταργήσετε αυτή την προκλητική και αντισυνταγματική διάταξη και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά; 

Για να εξισορροπήσετε την κατάφορη αδικία έναντι των άλλων ειδικών κατηγοριών, θα ενισχύσετε τον αριθμό εισαγωγής μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση άλλων ειδικών κατηγοριών, όπως ΑΜΕΑ, άτομα με πάνω από 67% αναπηρία, πολύτεκνους, τρίτεκνους κ.λ.π.;,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου