Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 15/03/2013


Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, ως πραγματικός ιδιοκτήτης του μνημονίου μονιμοποίησε το χαράτσι της ΔΕΗ και άνοιξε το δρόμο για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εφαρμόζοντας πλήρως το μνημόνιο 3».



 Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ  ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γαβριήλ Αβραμίδης, με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών, από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, στην Πλατεία Συντάγματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Απόψε, το Εθνικό Κεφάλαιο, των Ομογενών, νεοπροσφύγων από την πρώην Σοβιετική  Ένωση, και τη Βόρεια Ήπειρο, και  των πολιτών της πρωτεύουσας, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία  Συντάγματος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, προς τον Πρωθυπουργό της μνημονιακής εξαθλίωσης των Ελλήνων, και τη συνεταιρική Κυβέρνηση της «τρόικας εσωτερικού»: Να πάψουν να παριστάνουν τους κουφούς, και να άρουν πάραυτα την ισχύ των διατάξεων του «Μνημονίου 3», που κατατάσσουν τους ανασφάλιστους, υπερήλικες Ομογενείς, σε «Έλληνες β’ κατηγορίας», και τους καταδικάζουν σε οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση!

Με τη συμβολική απόφασή  τους, μετά τη συγκέντρωση στη Βουλή, να κατευθυνθούν στο Ζάππειο Μέγαρο, σ’ αυτό το περικαλλές, εμβληματικό κτίριο, που δώρισε στην Ελλάδα ένας επιφανής Βορειοηπειρώτης Εθνικός Ευεργέτης, οι Ομογενείς, υπενθύμισαν σε όλους μας, και πρωτίστως στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, το χρέος της Πατρίδας, προς τον Ελληνισμό, όπου γης!

Θέλω να πιστεύω πως, ο κ. Σαμαράς, θα αντιληφθεί πως δεν ωφελεί, ούτε τον ίδιο ούτε την Κυβέρνησή του, η τακτική της στρουθοκαμήλου! Ας πάψει -επιτέλους- να κρύβεται, κι ας σταματήσει τη λογοκρισία, από τα δημόσια Μ.Μ.Ε., των αντιδράσεων των Ομογενών, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πρωτίστως, όμως, ας αντιληφθεί ότι, το «νοικοκύρεμα» των δημοσιονομικών της Χώρας, δεν επιτρέπεται να μεταφράζεται σε γενοκτονικά μέτρα, σε βάρος εκείνων που -σε χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα- διατήρησαν την εθνική τους ταυτότητα, και πλήρωσαν βαρύ τίμημα γι’ αυτό!

Ειδικά αυτός, που -στο  παρελθόν- επένδυσε πολιτικά, στο «εθνικό ενδιαφέρον», για τους Πόντιους και τους Βορειοηπειρώτες, ας αντιληφθεί πως είναι εθνικά και ηθικά εκτεθειμένος, με την απόφαση της διακοπής των πενιχρών συντάξεων του Ο.Γ.Α. (340€), στους γέροντες Ομογενείς, που δε διαθέτουν άλλο πόρο επιβίωσης, αλλά και με τον αποκλεισμό τους από την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, από το τέλος του 2013.

Αν πράγματι, ο Πρωθυπουργός, θέλει  να συμμαζέψει τα δημοσιονομικά, δεν  έχει παρά να ασχοληθεί με τα «παράσιτα», τις «βδέλλες», τους λαθρέμπορους και τους «κλεπτοκράτες», που -δυστυχώς-, και επί των ημερών του, στην εξαθλιωμένη Ελλάδα των μνημονίων, ζουν και βασιλεύουν!»  



 Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ  ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

«Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είναι μαγαζάκι της κυβέρνησης είναι φορέας που οφείλει να υπηρετεί τον Έλληνα πολίτη»


Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) σε εφαρμογή του  ν.4093/2012 αντί να περικόψει ως όφειλε από τις συντάξεις των αποστράτων 66 εκατομμύρια ευρώ, για λόγους ανεξήγητους, παρακράτησε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Απόστρατοι και πιο  συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) που εντόπισε το όλο θέμα, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβ. 2013 τον Αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και  του ανέλυσαν το εν λόγω θέμα με κάθε λεπτομέρεια.

Εξ όσων γνωρίζουμε ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε την ΠΟΣ ότι, θα έπαιρναν απάντηση το πολύ εντός μιας εβδομάδας.

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας και δεν υπήρξε καμιά απάντηση-ενημέρωση από  το ΓΛΚ.

Κύριε Σταϊκούρα, όταν πρόκειται να γίνουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αυτές γίνονται άμεσα και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο.

Κύριε Υφυπουργέ δεν φτάνει που πετσοκόψατε τις συντάξεις των στρατιωτικών κατά 60 %, δεν φτάνει που τους κρατήσατε 134 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, άνευ λόγου και αιτίας και παράνομα, δεν τους απαντάτε κιόλας..

Φτάνει ο εμπαιγμός και η  κοροϊδία..

Και η υπομονή έχει τα όρια της  κ. Σταϊκούρα..

Το ΓΛΚ δεν είναι  μαγαζάκι της κυβέρνησης είναι φορέας που οφείλει να υπηρετεί τον Έλληνα πολίτη.





Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«Η αίτηση να αναρτηθεί εικόνα του Χριστού στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων είναι ίσως το λακωνικότερο κείμενο που υπέγραψα ποτέ. Πιθανόν δε και το ουσιαστικότερο. Μάλιστα, αποτελεί απόσταγμα σκέψης τεσσάρων ακόμη ψυχών, του Κ.Α., του Ξ.Σ., του Α.Α. και του Ι.Σ.

Σημειώστε πως το ζήτημα δεν λαϊκίζει σε επιχειρηματολογία υπέρ ή κατά της ανεξιθρησκίας, της αθεΐας τυχόν, της ελευθερίας έκφρασης. Τούτα είναι αυτονόητα. Περιγράφεται μια αλήθεια, το θεσμικό βουνό διαχρονικά, και αξιώνεται η φυσική αντανάκλασή του. Εννοείται ασφαλώς πως η απάντηση αναμένεται ξεδιψαστική να τη μοιραστούμε αμέσως».





Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

«Εκτός υπουργείου η Όλγα Κεφαλογιάννη»


Μετά τις διαδοχικές αρνήσεις της υπουργού Τουρισμού  Ο. Κεφαλογιάννη να ενημερώσει τη Βουλή  για σειρά σκανδάλων στον ΕΟΤ, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε το ακόλουθο σχόλιο για τη στάση της αρμόδιας υπουργού:

«Είναι προφανές πως η κ. Κεφαλογιάννη δεν ασκεί πλέον διοίκηση στο υπουργείο Τουρισμού. Δηλώνει μονίμως στη Βουλή πως «βρίσκεται εκτός Αθηνών» -αν και είναι βουλευτής Α’ Αθήνας- προκειμένου να μην απαντά σε ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Αναφέρω τελείως ενδεικτικά μερικές μόνο από τις απουσίες – αρνήσεις της να απαντήσει σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μου:

  1. Δεν προσήλθε στην Βουλή στις 12-2-2013 για να απαντήσει σε Ερώτησή μου για σκάνδαλα στον ΕΟΤ που αποκαλύφθηκαν με αφορμή την υπόθεση Καραχάλιου
  2. Δεν προσήλθε στην Βουλή στις 5-3-2013 για να απαντήσει σε Ερώτησή μου για σκάνδαλα στον ΕΟΤ που αποκαλύφθηκαν με αφορμή την υπόθεση Καραχάλιου
  3. Δεν προσήλθε στην Βουλή στις 26-2-2013 για να απαντήσει σε Ερώτησή μου για σκάνδαλα στον ΕΟΤ που αποκαλύφθηκαν με αφορμή την υπόθεση Καραχάλιου
  4. Δεν προσήλθε στην Βουλή στις 29-1-2013 για να απαντήσει σε Ερώτησή μου για σκάνδαλα στον ΕΟΤ που αποκαλύφθηκαν με αφορμή την υπόθεση Καραχάλιου
  5. Δεν προσήλθε στην Βουλή στις 21-2-2013 για να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτησή μου για την «Διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον ΕΟΤ»
  6. Δεν απάντησε στην από 11-2-2013 Ερώτηση - Α.Κ.Ε που κατέθεσα στη Βουλή με θέμα «Συγκάλυψη σκανδάλων στον ΕΟΤ»
  7. Το γραφείο της δήλωσε σήμερα ότι δεν θα προσέλθει στην Βουλή (!) ούτε την ερχόμενη Τρίτη (19-3-2013) καθώς θα «βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης»σε συνέχεια προφανώς τουτριήμερου της Καθαρής Δευτέρας...

Εδώ θέλω να σημειώσω πως άλλο το υπουργείο Τουρισμού και άλλο ο πολιτικός τουρισμός. Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζει το μέτρο της διαθεσιμότητας όχι σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων αλλά στους υπουργούς που αρνούνται να κάνουν την δουλειά τους».



Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ


«Στις επερχόμενες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν θα εξετάσω τον μάρτυρα Κώστα Βαξεβάνη, διότι, ως Δικηγόρος, είχα την τιμή να είμαι ο Συνήγορος Υπεράσπισής του, στην γνωστή υπόθεση σχετικά με τη δημοσίευση της Λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc.

Για λόγους ευσυνειδησίας και ευπρέπειας πήρα την απόφαση να απέχω από την εξέτασή του στην επιτροπή, ώστε να αποφευχθούν υπόνοιες περί μη αντικειμενικότητας μου.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου