Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΦΕΡΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ



 Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΦΕΡΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ


Στην απάντηση του  Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση σε αναφορά του Βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνου Ουζουνίδη, με την οποία κατατέθηκε το από 23/1/13 ψήφισμα του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φερών, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φερών Ν. Έβρου, αναφέρει ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος, έκρινε αναγκαία την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φερών και την μεταφορά της ασφαλιστικής του περιοχής στο τοπικό υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλεξανδρούπολης.

Όσο αφορά το θέμα της  παραχώρησης χώρου και ανάληψης των λειτουργικών εξόδων από την Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι «Το λειτουργικό κόστος μιας μονάδας δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την απόφαση της αναστολής λειτουργίας της, αλλά συνεκτιμάται μαζί με άλλους παράγοντες, όπως, τα ασφαλιστικά μεγέθη, τον αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων, την ύπαρξη άλλων μονάδων στο νομό, την μορφολογία του εδάφους, τις συγκοινωνιακές συνδέσεις, κλπ.».


Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση  συνεχίζει να αποψιλώνει και να υποβαθμίζει  την ακριτική περιοχή των Φερών, από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, για να ολοκληρώσει το σχέδιο της με την Τρόικα, που στόχο έχει την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Παροχών Υγείας, και να δημιουργεί σύγχυση και προβλήματα στους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου