Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα.ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ



ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ

ΣΤ’ Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αριθ. Πρωτ.: 8843/26.03.2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και  Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού


Θέμα: Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα



Τον Αύγουστο του 2012 , εξεδόθη η ετήσια εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα. Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, «Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία , υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ».
Ταυτόχρονα όμως, το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση θεωρείται υποχρεωτικά  το ποσό των 5.000 ευρώ.
Επειδή:
Με βάση τα προαναφερθέντα ακυρώνεται κατ’ ουσία η εγκύκλιος του  Υπουργείου Οικονομικών , με συνέπεια χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να πάρουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρότατο επίδομα, των μόλις 300 ευρώ ανά μαθητή κατ’ έτος, και που στην πραγματικότητα εσείς το καταργείτε. 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:  


Σε ποιες άμεσες ενέργειες  θα προβείτε,  προκειμένου να δοθεί η συγκεκριμένη εισοδηματική ενίσχυση σε όλους τους προβλεπόμενους δικαιούχους της, και με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου; 
Εάν εξετάζετε την  αύξηση του πάρα πολύ χαμηλού ποσού  αυτής της ενίσχυσης, που εδώ και δέκα χρόνια παραμένει το ίδιο, ιδιαίτερα , όταν οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες έχουν αλλάξει τόσο δραματικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και με την οικονομική κρίση να μαστίζει τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας μας.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου