Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 10/4/2013




Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

«Όχι στο πραξικόπημα Μπαλτάκου»


Σχολιάζοντας την εμμονή του κ. Στυλιανίδη να διατηρήσει στο  συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών διάταξη που δίνει απόλυτες υπερεξουσίες στον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο, η Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την εξής δήλωση:

«Με το νομοσχέδιο που  ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια  συντελείται ένα απροκάλυπτο  πραξικόπημα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  καταγγέλλουν την θεσμοθέτηση ρόλου  υπερυπουργού και λογοκριτή της Βουλής από τον κ. Σαμαρά για τον φίλο του κ. Μπαλτάκο. Πρόκειται για ένα κατασκεύασμα που όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το Σύνταγμα αλλά το παραβιάζει ευθέως.


Η απονομή αρμοδιοτήτων ελέγχου της Βουλής και των  υπουργών σε ένα μετακλητό υπάλληλο συνιστά μόνιμη νόθευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε  πως δεν θα αποδεχθούμε κανένα τοποτηρητή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπως θέλει να κάνει η Τρόικα.

Δεν θα επιτρέψουμε την μετάλλαξη  της Δημοκρατίας μας σε ένα πολίτευμα υπό επιτροπεία και τελικά υπό μόνιμη ξένη κηδεμονία. Το Άρθρο 21 αποτελεί όνειδος για την Βουλή και συνιστά κορυφαία πράξη εθελοδουλίας των 3 Μνημονιακών συνεταίρων».



Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


«Ενώ η τρικομματική κυβέρνηση υπογράφοντας το μνημόνιο 3 έχει ήδη συμφωνήσει σε «υποχρεωτικές απολύσεις» χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων προσπαθεί με διάφορα επικοινωνιακά τρικ να αποπροσανατολίσει τον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό, αποκρύπτοντας τις πραγματικές μνημονιακές της δεσμεύσεις, όπως έκανε και με το χαράτσι της ΔΕΗ».


Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


«Μετά από τις συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, ερωτήσεις και προτάσεις, η κυβέρνηση στέλνει επιτέλους το φάκελο της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, πράττοντας το αυτονόητο».



Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ




«Τα ξημερώματα στη Χαλκιδική καταλύθηκε κάθε έννοια δικαίου, ηθικής και νομιμότητας.

Ο κ.Δένδιας εξακολουθεί  να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία  ως εργαλείο υλοποίησης των εντολών  που, δέχεται, ο ίδιος, από την  Τρόικα και τους μεγαλοεργολάβους.

Η εντολή του Υπουργού για ένοπλες νυχτερινές εισβολές σε σπίτια, δείχνει το ήθος της Κυβέρνησης.

Στο εξής, όταν θα χτυπούν  τα ξημερώματα οι πόρτες των σπιτιών, οι πολίτες θα ανησυχούν μήπως  αντί του γαλατά, είναι ο Δένδιας».




Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

«Νέα  Τραπεζοκρατία αντί Νέας Δημοκρατίας»


Σχολιάζοντας τις σημερινές μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου προκειμένου να περάσει την τροπολογία για την απαλλαγή των τραπεζιτών από ποινικές ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σε άλλα «ευαγή» ιδρύματα, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την εξής δήλωση:

«Αγωνία κατέλαβε σήμερα συγκεκριμένους συναδέλφους της  ΝΔ εν όψει της πιθανότητας να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία η σκανδαλώδης τροπολογία για τα «δάνεια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς». Προκαλεί θλίψη και οργή η απεγνωσμένη προσπάθεια κάλυψης των τραπεζιτών από βουλευτές της ΝΔ, την στιγμή που το κόμμα τους ισοπεδώνει την Ελληνική κοινωνία.

Εάν νομίζουν ότι τα κατάφεραν τότε θα πρέπει να περάσουν από τα ταμεία των φίλων τους τραπεζιτών για  να εισπράξουν ένα ακόμη «δάνειο». Εναλλακτικά θα μπορούσαν να οργανώσουν δωρεάν την προεκλογική τους εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με την δημοσιογραφική κάλυψη του ΔΟΛ. Αρκεί μέχρι τότε να τους έχουν μείνει ψηφοφόροι για να γεμίσουν την αίθουσα Λαμπράκη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουν πως θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην ολοκληρωθεί  το έγκλημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και διαπλοκής σε βάρος του Ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου