Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 18-19/04/2013






Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ κ. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


«Ο κ. Δένδιας αντί να φροντίσει για την τήρηση της νομιμότητας, αρκείται, μετά τα εγκλήματα, να κάνει διαπιστώσεις και ευχές.

Κανείς δεν ήξερε  γι’ αυτές τις τακτικές; Ποιος κάνει ελέγχους στην περιοχή; Ποιος εκπροσωπεί την έννομη τάξη;

Ποιον συνεχίζετε να κοροϊδεύετε κ. Δένδια;

Οφείλετε να απολογηθείτε σε όλους τους νομοταγείς πολίτες  της Νέας Μανωλάδας για τον διασυρμό τους».





Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΨΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΟΥ ΨΩΜΙΟΥ


«Γνωρίζω πως είναι ανυπόφορο να στέκει ο λόγος μου διαρκώς καταγγελτικός και δεικτικός, και κραυγάζων. Πρώτο μέλημα είναι να παράξω πολιτική, να βγω μαζί σας απ’ την Άμυνα και να περάσουμε ως κοινωνία στη γόνιμη επιθετική Παραγωγή έργων.

Ελάτε όμως στη θέση μου:

Χθες συμμετείχα στην επιτροπή όπου αποφάσιζαν την προκλητική απελευθέρωση διακίνησης του προψημένου και καταψυγμένου ΨΩΜΙΟΥ (bake off) για την οποία ο υπουργός έλεγε «...να μην ανησυχούμε. θα υπάρχει η ένδειξη για να επιλέξει ο καταναλωτής, ότι οι συνήθειες δεν αλλάζουν με νόμους και να μην φοβούνται οι αρτοποιοί».

Μα οι φουρνάρηδες  καταστρέφονται!

Ο φτωχοποιημένος Έλληνας  δεν θα έχει αληθινή επιλογή. Η παρανοϊκή αυτή θέσπιση σε τι εξυπηρετεί την κρίση;

Τα εισαγόμενα καρβέλια πώς θα βοηθήσουν την αγορά, τους αγρότες, τη ζωή μας; Ειδικά, αν κάποια στιγμή αυτοί οι τύποι ενεργοποιήσουν την πλήρη διατροφική μας εξάρτηση απ’ τα καρτέλ τους;

Κι ακόμη, η γενικευμένη πώληση ψωμιού (τουρκικής, κινεζικής ή άλλης παγκοσμιοποιημένης προέλευσης) από οιοδήποτε σημείο πώλησης αμφίβολων υγειονομικών δεδομένων, αποτελεί δούρειο ίππο των εθνικών αναγκών.

Θα καταγγέλλω λοιπόν. Θα κινητοποιώ, θα αντιλέγω, οφείλω να σας κρατώ ενήμερους, να μιλώ την αλήθεια, να κηρύττω τη διακονία της πολιτικής υπέρ των πολιτών και όχι να σιωπώ».



Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


«Θεωρούμε ότι ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης για την χώρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να εργαζόμαστε. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν πιεστικά ώστε η κυβέρνηση να υιοθετήσει κάθε πρόσφορο μέτρο και μέσο που θα μεταμορφώσει τα Ναυπηγεία σε χώρο πρότυπης ανάπτυξης και βιώσιμης λειτουργίας».



Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΔΕΝΔΙΑ


«Για ακόμη μία φορά ο κ. Δένδιας ομολόγησε την ανικανότητα τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης να διασφαλίσουν τη νομιμότητα.

Συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες εξαγγέλλοντας νόμους, την ώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει τους υφιστάμενους.

Το πρόβλημα δεν λύνεται με βόλτες στην Μανωλάδα».


Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


«Την ώρα που η  κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους  με υποσχέσεις που γνωρίζει ότι δεν  πρόκειται να πραγματοποιήσει, η ΕΛ.ΣΤΑΤ με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει αυτό το οποίο γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και προσποιείται ότι αγνοεί ο κ. Στουρνάρας, ότι το μνημόνιο οδήγησε στην πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, μειώνοντας κατά 3,1 δις ευρώ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το δ’ τρίμηνο του 2012».



Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 


«Το Υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε στη Βουλή πως η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα το πεντάμηνο Οκτώβριος ‘12 - Φεβρουάριος ‘13 μειώθηκε κατά 68,7%, ως προς το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (από 1.833,8 δις lt σε 567,6 εκ. lt).

Οι γραφειοκράτες δεν  απασχολούνται πως διαβίωσε ο πληθυσμός, ο πυρήνας της δυστυχίας στέκει αδιάφορος γι’ αυτούς. Οι δείκτες απωλειών φόρων τους νοιάζουν, ψάχνουν κάτι να πουλήσουν να ισοφαρίσουν τη χασούρα, μη τους μιλάτε για τα λάθη τους - είναι άσφαλτοι.

Όλα αλλάζουν βίαια, δραματικά, με ανηλεή επίθεση στο μέσο πολίτη, να φτωχοποιηθεί άφωνος, να τρομοκρατηθεί προς υπόκυψη.

Η Ευρωπαϊκή Ιθάκη  που ψάχναμε γερμανοποιείται  οδυνηρά, η κοινή οδός των πολιτισμών των λαών και του μέλλοντός τους μεταλλάσσεται πια προς μια βερολινέζικη ομοσπονδία.

Αντισταθείτε. Αντέξτε».


Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


«Επειδή στο μυαλό τους έχουν μόνο υποκρισία και φαρισαϊσμό, ισχυρίζονται ότι δεν αποκρατικοποιείται αλλά αξιοποιείται η δημόσια περιουσία. Έτσι έλεγαν και για την Ολυμπιακή Αεροπορία, την οποία αξιοποίησαν αποκρατικοποιώντας την.

Αποτέλεσμα: Ο Ωνάσης, με την διαθήκη  του, απαγόρευε την πώληση του  Σκορπιού και επιθυμούσε, σε περίπτωση αδυναμίας συντήρησης του νησιού από οποιονδήποτε κληρονόμο του, «να δωρηθεί (ο Σκορπιός) στην Ολυμπιακή Αεροπορία», για να γίνουν κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων.

Ο τότε αρμόδιος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, το ήξερε ή όφειλε να το ξέρει. Ωστόσο, δεν προέβλεψε την ύπαρξη του όρου αυτού στη σύμβαση με το σχετικό αντίτιμο. Η ικανότητα όμως είναι σύμφυτη, δεν είναι επίκτητη, όπως και η ροπή στην υποτέλεια.

Πάντως, η Αθηνά Ωνάση πουλώντας  τον Σκορπιό, έλαβε πάνω από 100 εκ. ευρώ, από τον Ρώσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ. Από αυτά, προφανώς, θα πλήρωσε το 1,3 εκ. δολάρια, διότι αυτό είναι το κόστος μεταφοράς δεκάδων αλόγων από την Ευρώπη στην Βραζιλία, για να πάρουν μέρος σε τουρνουά ιππασίας, που θα γίνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, και θα έχει το όνομά της.

Να σημειωθεί ότι τα άλογα  θα μεταφέρει η Γερμανική Αεροπορική Εταιρεία LUFTHANSA»



Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΛΙΩΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ


«Κύριε Μανιτάκη βάλτε ένα τέλος στο χάος με τις μετατάξεις. Είναι αδιανόητο μετά από πέντε μήνες σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι να μετατάσσονται σύμφωνα με την καταγραφή τους στους πίνακες του ΑΣΕΠ σε υπηρεσίες που πλέον δεν υφίστανται.

Όταν υποστηρίζατε ότι  με την κινητικότητα των υπαλλήλων θα επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις είχατε κατά νου;»

Την παραπάνω δήλωση έκανε  η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή ρεπορτάζ της Βολιώτικης εφημερίδας «Ταχυδρόμος» και της δημοσιογράφου Βάσως Κυριαζή, στο φύλλο της Παρασκευής 19 Απριλίου σύμφωνα με το οποίο προκύπτει ότι δύο υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Νοέμβριο είδαν την προηγούμενη εβδομάδα στους πίνακες που αναρτήθηκαν από τον ΑΣΕΠ ότι μετατάσσονται στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Βόλου.

Σύντομα όμως διαπίστωσαν  ότι η λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας  έχει ανασταλεί. Οπότε για άλλη μια  φορά οι υπάλληλοι βρίσκονται σε αναμονή.




Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


«Είναι αστεία αλλά και επικίνδυνη η προσπάθεια εκείνων που, εδώ και καιρό, επιδίδονται στη διαρροή στοιχείων που ερευνά η προκαταρκτική επιτροπή, προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Έφτασαν στο σημείο να μοιράσουν πληροφορίες ή και  το ίδιο το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ. ΑΣ στους δημοσιογράφους πολύ πριν γίνει γνωστό στα μέλη της επιτροπής.

Εγώ προσωπικά ενημερώθηκα από  τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Μάνεση όταν ρωτήθηκα για το θέμα στην ραδιοφωνική του εκπομπή (!) και άλλα μέλη ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο όπου υπήρχαν λεπτομέρειες του πορίσματος.

Να γίνει γνωστό πλέον σε όλους  τους Έλληνες πολίτες ότι η  κυβερνητική παρέα έχει ποδοπατήσει  όλους τους θεσμούς και έχει ευτελίσει  κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου