Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 22/04/2013



Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

«Τα τρίτα γενέθλια του μεγάλου ψέματος του κ. Μανιτάκη»


«Στις 18-4-2010 με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» ο σημερινός υπουργός - αρμόδιος μάλιστα για θέματα Δημόσιας Διοίκησης- κ. Μανιτάκης εμφανίστηκε ως συνταγματολόγος να υποστηρίζει την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ειρωνικότατο –όπως αποδείχθηκε 3 χρόνια μετά- άρθρο κλείνει με την  σαφή αναφορά του νυν υπουργού στην δίκαιη και δικαιολογημένη πεποίθηση  των υπαλλήλων ότι κανένας  νομοθέτης δεν δύναται να θίξει  τη μονιμότητα.

Μεταφέρω ακριβώς το κομμάτι του ιστορικού αυτού  άρθρου: «Το πόσο δίκαιη και δικαιολογημένη είναι αυτή η πεποίθηση των εν λόγω υπαλλήλων είναι πιστεύω περιττό να αναλύσω. Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα επιχειρήσει το αντίθετο, το οποίο θεωρώ ούτως ή άλλως απάνθρωπο: και μόνη η σκέψη του με ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο, ως δημοκρατικό πολίτη»!


Αποδείχθηκε όμως πόσο εύκολα μπορεί η δύναμη της «καρέκλας» να αλλάξει ριζικά τις πεποιθήσεις  ενός ανθρώπου και δη επιστήμονα, μετατρέποντάς τον σε φερέφωνο της Τρόικα.

Η απάντηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  στον υπουργό κ. Μανιτάκη είναι η εξής: Όχι μόνο βρέθηκε αυτή η κυβέρνηση, αλλά εσείς είστε εκείνος που σήμερα ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους! Και όπως είπε κάποτε ο συνταγματολόγος κ. Μανιτάκης μόνο η σκέψη αυτή μας ξεπερνά ως προσωπικότητες, ως Έλληνες, ως δημοκρατικούς πολίτες!».


 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


«Ο κ. Στουρνάρας, κατά την προσφιλή του τακτική, απαξιώνει για άλλη μια φορά τη Βουλή, απαιτώντας άρον-άρον την ψήφιση του νέου αντικοινωνικού μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, επιφυλάσσοντας για τους εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες Πάσχα με ανεργία, χαράτσια, νέους φόρους και απολύσεις στο δημόσιο».



Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

«ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ Η ΔΕΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ»


«Η κυβέρνηση δεν  βάζει μυαλό. Η κυβέρνηση δεν  σταματά μπροστά σε τίποτα. Είναι  έτοιμη να περάσει τη ΔΕΗ, τον πυλώνα της ενέργειας για την πατρίδα μας, σε ξένα χέρια.

Όπως με ενημέρωσε  εγγράφως ο αρμόδιος Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου είναι ζήτημα ολίγων μηνών  η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ».

Αυτό δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ με αφορμή απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε σχετική Ερώτηση που του είχε υποβάλλει πριν από δύο μήνες!

Συγκεκριμένα, η Ερώτηση που  είχε γίνει για λογαριασμό του  Πολιτευτή Ευρυτανίας του Κινήματος  Κωνσταντίνου Μπακόλα, αφορούσε τη Λίμνη  Κρεμαστών και το επικείμενο ξεπούλημά  της σε «ιδιώτες επενδυτές».

Ο Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου αρνείται να αποκαλύψει τα κυβερνητικά σχέδια και περιορίζεται μέσα σε τρεις σειρές να απαντήσει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι ο τρόπος, οι όροι και οι φάσεις αποκρατικοποίησης  της ΔΕΗ βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και θα ανακοινωθούν μαζί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, εντός των επομένων μηνών. Σε κάθε περίπτωση όλος ο σχεδιασμός γίνεται με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Σχετικά με την τελευταία πρόταση  στην υφυπουργική απάντηση ο Τέρενς Κουίκ έκανε το εξής σχόλιο:

«Δεν χρειάζεται ο μνημονιακός Υφυπουργός να προσπαθεί να μας πείσει ότι η κυβέρνησή του νοιάζεται για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Να ρωτήσει τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα αν η τρόικα ενδιαφέρεται για το αναπτυξιακό συμφέρον της Ελλάδας ή για τα τοκοχρεολύσια που απαιτούν οι δανειστές μας και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους όπως ζητούμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Πάντως, μέχρι στιγμής, το μόνο που  έχει διασφαλιστεί μέσω των μνημονίων  είναι τα συμφέροντα της Άνγκελα  Μέρκελ και των τραπεζιτών».




Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΕΡΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΤΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


«Που βρίσκονται τα καθυστερούμενα δάνεια αγροτών, Συνεταιρισμών κλπ;

Ούτε το Υπουργείο  Οικονομικών απαντά ούτε η Τράπεζα  της Ελλάδας ούτε το γραφείο του Ειδικού Εκκαθαριστή της ΑΤΕ.

Γιατί το κρύβει η κυβέρνηση; Τι παιχνίδια παίζει με τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών;»

Αυτό το σχόλιο έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σε έγγραφη απάντηση που  έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και από την Τράπεζα της  Ελλάδος σε Ερώτηση που υπέβαλλε τόσο προς τον Ιωάννη Στουρνάρα όσο και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ότι:

«Έχει τεθεί στο τραπέζι των  διαπραγματεύσεων η αγορά των  δανείων χιλιάδων χρεωμένων αγροτών  αλλά και δεκάδων αγροτικών συνεταιρισμών  από Γερμανούς επενδυτές, με σκοπό  να αρπάξουν την υποθηκευμένη ακίνητη περιουσία τους.

Το ύψος των ανεξόφλητων δανείων  των αγροτών αγγίζει το αστρονομικό  ποσό των 1,2 δις ευρώ της παλαιάς  Αγροτικής Τράπεζας και των Συνεταιρισμών περί τα 2 δις ευρώ».

Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα  της Ελλάδος αρκείται να απαντήσει ότι δεν ξέρει τίποτα για το θέμα άρα δεν κάνει και οιονδήποτε σχολιασμό, την ώρα που το γραφείο του Ειδικού Εκκαθαριστή της ΑΤΕ λέει ότι ούτε και αυτό γνωρίζει για εμπλοκή γερμανικών ή άλλων funds.

Με λίγα λόγια όλοι σφυρίζουν  αδιάφορα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου