Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 15/4/2013



Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ


«Μετά τους διάφορους  θεατρινισμούς των μνημονιακών κομμάτων για δήθεν «κόκκινες γραμμές», το νέο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία, φέρνει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μονιμοποιεί τα χαράτσια, εντείνει την φορομπηχτική πολιτική και τις κατασχέσεις των περιουσιών των φτωχοποιημένων Ελλήνων, υπονομεύει τις συντάξεις, τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, ανοίγει το δρόμο για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας με έμφαση στη ΔΕΗ και δρομολογεί τον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών».



Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ


«Η προφυλάκιση δύο ανθρώπων με λευκό ποινικό μητρώο, γνωστή διεύθυνση κατοικίας και με οικογένεια, δείχνει ότι ,δυστυχώς η δικαστική εξουσία υποτάχθηκε στην εκτελεστική κακοποιώντας τους θεσμούς και παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».




Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

«ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;»


Την έντονη αποδοκιμασία της εξέφρασε η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφορικά με τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τις οποίες κατέστησε σαφές ότι το θέμα για τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την χώρα του έχει κλείσει.

«Αυτό για μένα αλλά και για κάθε Έλληνα πατριώτη αποτελεί εξωφρενική πρόκληση. Ο τρόπος που απευθύνεται ο Γερμανός Υπουργός στους Έλληνες πολίτες που κατά κυριολεξία ματώνουν καθημερινά κάτω και από τις δικές του επιταγές είναι αδιανόητος» είπε μεταξύ άλλων η κ. Χρυσοβελώνη ενώ παράλληλα στηλίτευσε την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις συγκεκριμένες δηλώσεις.

«Η σημερινή κυβέρνηση ούσα προσδεμένη στο γερμανικό άρμα και την Τρόικα αποδεικνύει για άλλη μία φορά τον χλιαρό για μην πω ανάλγητο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει γενικότερα τα θέματα της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Λυπάμαι γιατί αυτή η στάση δεν αντικατοπτρίζει την αξιοπρέπεια από την οποία εμφορείται ο ελληνικός λαός. Ακούγοντας τον κ. Αβραμόπουλο να δηλώνει ότι κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αναρωτιέμαι αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Πόσο ακόμη θα προσκυνήσουμε;».

Τέλος η Βουλευτής Μαγνησίας παρέθεσε την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το εν λόγω θέμα σύμφωνα με την οποία απαιτείται η άμεση εγγραφή στον προϋπολογισμό των χρημάτων που διεκδικεί η χώρα μας από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τα χρήματα δηλαδή που πήραν από την Ελλάδα, όπως επίσης και τις γερμανικές αποζημιώσεις όπως εδόθησαν σε όλες τις χώρες που κατέκτησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι οι συνθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα αποδείχθηκαν ίσως και οι σκληρότερες στην Ευρώπη εκτιμώ ότι η πρότασή μας δεν είναι μόνο ρεαλιστική αλλά και επιβεβλημένη» κατέληξε η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.



Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


«Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια για την ύψιστη τιμή που κάνει για άλλη μία φορά στον Νομό Έβρου. Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε πως το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.ΠΥ.) του Κέντρου Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας θα είναι το πλέον σύγχρονο όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση είναι  ικανή για μία τέτοιου είδους επένδυση για την ακριτική μας  περιοχή θα ήταν ευάρεστο να μας  κοινοποιήσει και την «ακριβή  πολιτική της» όσον αφορά το θέμα των παράνομων μεταναστών. Άραγε το ΚΕ.ΠΥ. θα εξυπηρετεί μόνο την ολοκλήρωση του πλάνου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών ή μήπως θα καταλήξει να εξυπηρετεί την αδιαφανή μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης;

Εύστοχα λοιπόν θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να αναρωτηθεί γιατί  η κυβέρνηση ενώ φροντίζει  τόσο πολύ για τους παράνομους μετανάστες αδιαφορεί πλήρως για τους μόνιμους κατοίκους της ακριτικής Θράκης;

Επομένως μπορεί πολύ εύκολα να διατηρήσει σε λειτουργία το ΙΚΑ Σουφλίου, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της περιοχής. Ή μήπως όχι;

Θα της είναι πολύ εύκολο να διατηρήσει το εργοστάσιο της  ΕΒΖ στην Ορεστιάδα σε ελληνικά χέρια, διασφαλίζοντας έτσι τις θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία. Ή μήπως  όχι;

Ο κατάλογος με τα παραδείγματα της αναλγησίας αλλά και της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση για τον ακριτικό μας λαό (που φυλάει Θερμοπύλες) είναι πολύ μακρύς.
Καλό θα ήταν λοιπόν, ο κ. Δένδιας  αντί να αποπροσανατολίζει την κοινή  γνώμη λέγοντας πως θα υπάρξουν οφέλη για την τοπική κοινωνία, να μας αποκαλύψει τον ακριβή σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής. Αν του το επιτρέπει η ΤΡΟΙΚΑ».



15 Απριλίου 2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: Κύριε Σαμαρά η έκθεση της Τρόικα αποκαλύπτει: Η Συγκυβέρνηση σας έχει πιστοποιημένα αποτύχει.

Πριν  λίγες ώρες είδε το φώς της δημοσιότητας η "Κοινή Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα".
Η προσεκτική ανάγνωση της δήλωσης  προκύπτει ότι το κείμενο αποτελείται  από γενικόλογες διαπιστώσεις χωρίς ουσιαστικές προτάσεις με αξιόλογο πρόσιμο για την Ελληνική οικονομία. Φυσικά η ανάπτυξη αναβάλλεται για μια ακόμη φορά για το 2014.
Δεν αναβάλλεται, βέβαια, η πρόβλεψη για λήψη νέων μέτρων με απολύσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και βασικών κρίσιμων υποδομών, όπως η ΔΕΗ  με πρόσχημα την οικονομική βιωσιμότητα για την αποφυγή της συσσώρευσης του χρέους.
Τέλος οι δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά για προσλήψεις και μείωση συντελεστών ΦΠΑ αγνοήθηκαν από την Τρόικα. Όλα αυτά σε ένα συμπέρασμα μας οδηγούν:
Η συγκυβέρνηση έχει πιστοποιημένα  αποτύχει.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου