Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«Κλείνει η ΕΡΤ, ανοίγει το ΑΡΤ των Κεδίκογλου-Καρατζαφέρη» ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΡΩΤΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

«Κλείνει η ΕΡΤ, ανοίγει  το ΑΡΤ των Κεδίκογλου-Καρατζαφέρη»


Ο κ. Σαμαράς στην «Καθημερινή  της Κυριακής» επανέλαβε την  καταδίκη της ΕΡΤ, επειδή δεν πρόβαλε  κατά την γνώμη του όλες τις  σπουδαίες πρωθυπουργικές δραστηριότητες. Προφανώς όμως ο ίδιος, είχε προνοήσει, λίγες μέρες πιο πριν - στις 20 Μαΐου - να δημιουργήσει το προσωπικό Σαμαρικό κανάλι που χρειαζόταν κάνοντας το deal με το ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Συγκεκριμένα στις 20 Μαΐου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο υπάγεται στον Σ. Κεδίκογλου, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 241/2013 απόφαση του για την αδειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ (πρώην «Τηλεάστυ») προκειμένου ο Γ. Καρατζαφέρης να εξασφαλίσει δωρεάν δικαίωμα τηλεοπτικής εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας.

Υπογραμμίζεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με 4 ψήφους έναντι 3 και η ψήφος που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν αυτή του τέως βουλευτή της ΝΔ Άρη Σταθάκη! Σχολιάζοντας τα παραπάνω η αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Προφανώς τον κ. Σαμαρά δεν τον βόλευε η ΕΡΤ και τώρα πάει στο ΑΡΤ! Πρόκειται για μια εξόφθαλμα παράνομη δωρεά τηλεοπτικής συχνότητας στον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος καρπώθηκε δημόσια περιουσία ως κομματική αντιπαροχή από την ΝΔ.


Το σκανδαλώδες κλείσιμο της ΕΡΤ έρχεται να συμπληρώσει  η αδειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη, προφανώς εν όψει της εκλογικής συνεργασίας του με την ΝΔ στον Δήμο Θεσσαλονίκης στις αμέσως επόμενες εκλογές.

Όμως ο γάμος Σαμαρά – Καρατζαφέρη  τους έχει ήδη οδηγήσει σε τεκνοποίηση. Μόνο που το τέκνο τους δεν λέγεται ΕΡΤ αλλά ΑΡΤ…».

Επισυνάπτεται σχετική Ερώτηση  της Μ. Χρυσοβελώνη στο Σ. Κεδίκογλου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου