Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση από το Νοσηλευτικό Προσωπικό».ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ


Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση από το Νοσηλευτικό Προσωπικό».


Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά κατόπιν του αριθμ. πρωτ. 462/3-6-2013 εγγράφου της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού σχετικά με την εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εσωτερικών ασθενών από το ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το ανωτέρω υπόμνημα, το οποίο επισυνάπτεται, η ηλεκτρονική  συνταγογράφηση σε εξωτερικούς και  εσωτερικούς ασθενείς των νοσοκομείων του ΕΣY αποτελεί, βάσει νόμου, αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων. Στην πράξη, ωστόσο, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νόμου έως και σήμερα, η συνταγογράφηση πραγματοποιείται από το Νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο, με τον τρόπο αυτό, υποχρεώνεται σε μια προδήλως παράνομη πράξη.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη η όποια επιβολή ελεγκτικού μηχανισμού ως προς το ύψος των συνταγογραφήσεων που αναλογούν ανά ιατρό και  ανά νοσοκομείο.


Ζητείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού, ώστε να γίνει άρση των όποιων πιθανών αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων διοίκησης που αναθέτουν παρανόμως στο Νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ να προβαίνει στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το ιατρικό προσωπικό και μόνο.

Η Καταθέτουσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου