Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Συνηθίζω να κάνω ένα  περίγραμμα για το τι θα πω, αλλά τελικά έρχεται η πραγματικότητα που τα ανατρέπει. Προ καιρού, που αναφερόμουν πάλι από το έδρανο της Βουλής στους αγαπητούς συναδέλφους της Κυβέρνησης είχα πει ότι ο δρόμος που μας ζητούν να ακολουθήσουμε - εκεί εντάσσεται και το παρόν νομοσχέδιο - είναι ένας δρόμος προς την καταστροφή. Πηγαίνοντας με λίγα λόγια σε ένα μονοπάτι φιλελευθερισμού από τη δεξιά μεριά θα φθάσουμε να καταστρέψουμε τελείως το κοινωνικό κράτος και όπως βλέπετε, οι φωνές από την Αριστερά μας λένε «Κύριοι, τι συνέβαινε πριν από είκοσι χρόνια πρέπει να το ξεχάσετε. Η λύση είναι να ξεχάσετε τελείως τον καπιταλισμό, την ελεύθερη οικονομία και να έρθετε στα ασφαλή λιμάνια του κομμουνισμού.».

Πρέπει να τους ακούμε. Ας ψάξουμε, όμως, με τη λογική να δούμε  ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής.

Ο κοινός παρονομαστής, κ. Παφίλη, κατά την άποψή μου, είναι ότι η νομενκλατούρα που επικρατούσε τον καιρό εκείνο στο σοβιετικό μπλοκ ή στο ανατολικό μπλοκ είχε μια συμπεριφορά όμοια με αυτή που παρουσιάζει σήμερα η φιλελεύθερη Σχολή του Σικάγο. Θα σας πω ποια είναι.

Δεν νοιαζόταν για  τον κόσμο. Νοιαζόταν για να εξασφαλίσει  τα οφίτσια και τα οφέλη της  μικρής ομάδας.


Μέσα σε είκοσι χρόνια ξεχάσαμε τελείως ότι η απεργία  στο Ανατολικό μπλοκ ήταν απαγορευμένη. Όποιος έκανε απεργία, ίσως να πήγαινε στο απόσπασμα. Σε λίγο, κ. Βορίδη, που με κοιτάτε, οι απεργίες θα απαγορευτούν και εδώ.

Το κοινωνικό κράτος αρχίζει  και φθίνει, εξαφανίζεται, γιατί  κάποιοι τρελοί της ελεύθερης  οικονομίας προχωράνε σε ένα δρόμο  που δεν βγαίνει πουθενά, μα πουθενά. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δουλεύει με έναν τρόπο που αν φτάσουμε τα μεροκάματα 200 ευρώ, αν ο Έλληνας και ο Ευρωπαίος στο Νότο δουλεύει είκοσι ώρες την εβδομάδα, επειδή έτσι έχει στηθεί το παιχνίδι, πάλι τα νούμερα δεν θα βγαίνουν. Δεν θα βγαίνουν τα νούμερα!

Για να εστιάσουμε στα δικά μας, πόσες  φορές, κύριοι Υπουργοί, μας φέρατε πρώτο μνημόνιο, δεύτερο μνημόνιο, τώρα έρχεται το μίνι μνημόνιο για  να μας σώσετε; Πιστεύετε με αυτό και με τα άλλα που θα έρθουν ότι  θα φτάσουμε να δούμε όπως είπε ο κ. Σιούφας μικρό φως στο τούνελ; Υπάρχει λύση; Δεν ακούτε τι λένε ακόμα και αυτοί που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα στη Δύση; Δεν υπάρχει! Συνέλθετε! Κόψτε τη ροή του χρήματος από τη μεσαία τάξη σε ένα 5% προς τα πάνω. Αντιστρέψτε την! Δεν υπάρχει.

Σε μικρή κλίμακα αυτό συμβαίνει  και στη χώρα. Τι συμβαίνει στη  χώρα; Υπάρχει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο εδώ. Το ανέφερε και  το STERN. Οι τριακόσιες οικογένειες, οι μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές οικογένειες συνεχίζουν και κερδίζουν. Τρώνε, τρώνε, τρώνε. Δεν τους ακουμπάει κανένα φορολογικό νομοσχέδιο. Τον απλό στρατιωτικό, τον βρίσκουν και τον γδέρνουν. Τον εργάτη τον γδέρνετε. Τους μεγάλους τίποτα.

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν  αντιλαμβάνεστε ότι η χώρα θα διαλυθεί; Πρέπει να σας το πω εγώ; Ο καθένας, όταν μιλάμε έξω από αυτή την αίθουσα, σε φιλικές κουβέντες το παραδέχεται και λέει ότι δεν πάει πουθενά αυτή η ιστορία. Και έρχεστε πάλι με αυτό το μίνι νομοσχέδιο και θα έρθετε και με άλλο και θα ψάχνετε να βρείτε λεφτά σε άδειες τσέπες. Ποιος θα σας δώσει λεφτά; Αυτοί που έχουν, δεν δίνουν και δεν τους ακουμπάτε. Απλά τους ακούτε και εκτελείτε αυτά που σας λένε. Δεν υπάρχουν. Πού θα τα βρείτε;

Πρέπει λοιπόν για να βρούμε τη λύση να αντιληφθούμε ότι η χώρα είναι εν κινδύνω. Εγώ δεν ανέβηκα στο Βήμα για να σας ψέξω. Ήρθα για άλλη μία φορά με φωνή αγωνίας να σας πω ότι η κοινωνία θα εκραγεί. Πού θα βρούμε τα λεφτά; Ξέρετε πού θα τα βρούμε. Ξέρει και ο κ. Βρούτσης, ξέρει και ο κύριος Υπουργός Οικονομικών, ξέρει και ο κύριος αρχιτραπεζίτης της Ελλάδας. Είναι τέτοια η τεχνολογία, που όπως βρήκατε τους συνταξιούχους, μπορείτε να τους βρείτε - όχι αυτούς στη λίστα Λαγκάρντ που δεν θέλετε - όλους. Δεν τολμάτε όμως. Γιατί δεν τολμάτε; Διότι υπάρχουν εξαρτήσεις.

Απευθύνομαι σε όσους Έλληνες μας ακούνε. Και με πεντακόσια άτομα να κάνετε την ΕΡΤ, αν δεν αλλάξετε νοοτροπία, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, πάλι δεν γίνεται τίποτα. Και να απολύσετε τους μισούς στο δημόσιο, πάλι δεν γίνεται τίποτα.

Ένας τρόπος λύσης υπάρχει. Να αντιληφθούμε ότι η χώρα είναι εν κινδύνω, να πληρώσουν αυτοί που έκλεψαν, να πληρώσουν αυτοί που έχουν, για να ισορροπήσει η κοινωνία. Αλλιώς, φοβάμαι - και σας το λέω με φωνή αγωνίας - ότι επειδή κάποιοι κερδίζουν σήμερα και λιώνουν αυτόν που φεύγει και μένει πεινασμένος - που λέει ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί ο κ. Μητσοτάκης το βράδυ! - και τον άλλον που έχει παιδιά και δεν μπορεί να τα ταΐσει τον «πυροβολούν», με αυτή την πορεία σε αυτό τον αδιέξοδο δρόμο η κοινωνία θα τιναχτεί στον αέρα.

Κύριοι, ελάτε να διώξουμε τον Ράιχενμπαχ και όλους τους υπόλοιπους. Πάρτε λεφτά από τις γεμάτες τσέπες, γιατί αλλιώς η χώρα και η πατρίδα θα τιναχτεί στον αέρα.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου