Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  και τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής  Α’ Πειραιά και Νήσων Παναγιώτης Μελάς, μιλώντας στη Βουλή στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» τόνισε:

Συζητάμε ένα Πολυνομοσχέδιο, το οποίο ήρθε με τη διαδικασία του  «κατεπείγοντος» και προσθέτει  νέα οικονομικά βάρη, αλλά και άλλα προβλήματα στον Ελληνικό Λαό.

Ήρθε με εντολή της Τρόικας, προκειμένου η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που επιβάλουν συνεχώς οι δανειστές, χωρίς να υπολογίζει τις δραματικές συνέπειες που έχουν για τους πολίτες.

Θέλω να τονίσω από  την αρχή ότι, με την πολιτική των  Μνημονίων, που ακολουθείται, η οικονομία βυθίζεται όλο και περισσότερο στη ύφεση και οι πολίτες στην εξαθλίωση.

Ουδείς βλέπει βελτίωση της δεινής οικονομικής κατάστασης και της κοινωνικής εξαθλίωσης, που  βιώνουν σήμερα οι πολίτες.

Οι Κυβερνώντες, θα έλεγα, με σκυμμένο το κεφάλι, υλοποιούν τις εντολές της Τρόικας και οδηγούν τη χώρα μας από το κακό στο χειρότερο και κανείς δεν βλέπει φως στο τούνελ.

Η Πατρίδα μας, είναι μια χώρα για την οποία όλοι είμαστε  υπερήφανοι. Οι πρόγονοί μας πολέμησαν, κάτω από δύσκολες συνθήκες.


Σήμερα, δυστυχώς, οι Κυβερνώντες, όχι  μόνο δεν αντιστέκονται, όχι μόνο δεν προβαίνουν σε δυναμική διαπραγμάτευση, αλλά έχουν γίνει υποχείρια της  Τρόικας και του ΔΝΤ.

Και δεν αντιδρούν, δεν προβαίνουν σε καμία διαπραγμάτευση, σε καμία  αλλαγή πολιτικής, όταν το ΔΝΤ παραδέχτηκε και ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την Ελλάδα είναι λάθος.

Με το παρόν Νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση  προβαίνει σε νέες απολύσεις από  το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, με κατάργηση της  Δημοτικής Αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων, απόλυση καθηγητών κλπ., χρησιμοποιώντας - «για να χρυσώσει το χάπι» - τους όρους κινητικότητα, διαθεσιμότητα, αντί του αληθινού «απολύσεις».

Επιτρέπεται, σε αυτή την πολύ δύσκολη  περίοδο για τον Ελληνικό Λαό, να γίνονται νέες απολύσεις από το Δημόσιο, όταν η ανεργία στη χώρα μας έχει ξεπεράσει το 28%;

Οι άνεργοι είναι πάνω από 1.600.000 και συνεχώς αυξάνονται και κανείς από αυτούς δεν μπορεί να βρει θέση εργασίας.

Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, που ακολουθείται, είναι, ένα μεγάλο μέρος πολιτών, να έχει πρόβλημα με τη σίτισή του, με την επιβίωσή του και ορισμένοι να καταλήγουν σε ψυχολογικά προβλήματα ή – το τραγικότερο - σε απώλεια της ζωής τους.

Το έχω τονίσει και άλλη φορά: Είμαι απόλυτα αντίθετος στις απολύσεις.

Άλλο απόλυση επιόρκων, άλλο απόλυση εργαζομένων που αμείβονται χωρίς να εργάζονται στην Υπηρεσία τους και άλλο απόλυση αυτών που εργάζονται με συνέπεια και αποδίδουν για το καλό των πολιτών.

Θα έπρεπε να έχει γίνει μια μελέτη όλων των Υπηρεσιών και να γίνονται αποσπάσεις ή μετατάξεις από εκεί όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, προς Υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις και όχι να γίνονται απολύσεις.

Όλοι οι Δήμοι της  χώρας έχουν αντιδράσει με την  κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και με τις απολύσεις των Δημοτικών Αστυνομικών. Αυτό, διότι, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες του κάθε Δήμου και οι υπηρεσίες τους αυτές θα καταργηθούν, πράγμα που θα αποβεί εις βάρος των πολιτών.

Το ίδιο θα συμβεί με τους Σχολικούς Φύλακες, που προστατεύουν τα Δημόσια Σχολεία από κάθε μορφής επίθεση εναντίον της Δημόσιας περιουσίας, από φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, που έχει αυξηθεί στις μικρές ηλικίες, διακίνηση ναρκωτικών και από πολλά άλλα.

Φυσικά, αρνητικές θα είναι για τους πολίτες οι συνέπειες και από την απομάκρυνση Καθηγητών από τα διδακτικά τους καθήκοντα, αφού αυτό θα οδηγήσει στην υποβάθμιση με γοργούς ρυθμούς και τελικά στην κατάργηση της Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Με τα νέα Φορολογικά Μέτρα, που περιέχει το Πολυνομοσχέδιο, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού Λαού.
Αυτό διότι, επιβάλλονται υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές  σε μικρά και μεσαία εισοδήματα και  στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης, καταργούνται όλες σχεδόν οι ελαφρύνσεις των φυσικών προσώπων και καταρρακώνονται τα Ελληνικά νοικοκυριά και τιμωρούνται εκείνοι που έχουν παιδιά.

Είναι δυνατόν, σήμερα, να μη στηρίζεται ακόμη περισσότερο  η τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια αλλά αντίθετα, συνεχώς να επιβαρύνεται;
Αδιανόητα πράγματα! Γιατί  γίνεται αυτό; Μήπως εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες;

Λόγω της πολιτικής  των τελευταίων ετών, το 2012 γεννήθηκαν 45.000 λιγότερα παιδιά και το 2013 θα γεννηθούν  ακόμη λιγότερα.

Με δεδομένο ότι και 150.000 νέα παιδιά, κυρίως επιστήμονες, έχουν φύγει στο εξωτερικό και συνεχώς φεύγουν και άλλα, ερωτώ:

Μήπως η Τρόικα έχει δώσει  εντολή, η Ελλάδα του μέλλοντος  να γίνει Ελλάδα λαθρομεταναστών  και μεταναστών;

Επίσης, προβλέπεται η  φορολόγηση του επιδόματος ανεργίας, πράγμα απαράδεκτο και απάνθρωπο!

Δυστυχώς, οι Κυβερνώντες  έχουν βάλει μια θηλιά στο  λαιμό των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων και γενικά των  οικονομικά αδυνάτων και συνεχώς  τη σφίγγουν, ενώ δεν αγγίζουν καθόλου  τους οικονομικά ισχυρούς φοροφυγάδες και αυτούς που έχουν «μαύρο» χρήμα.

Τι συμβαίνει με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και με άλλες  λίστες; Επί 2,5 χρόνια κανείς δεν έχει ελεγχθεί και φορολογηθεί. Αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα είχε ίσως χρειαστεί  να ληφθούν αυτά τα επιπλέον, επώδυνα, φορολογικά μέτρα.

Έρχομαι τώρα στα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου που αναφέρονται στον τομέα της Υγείας.

Άλλο είναι ο έλεγχος  και η αυστηροποίηση για την  ελάττωση, για να μην πω την εξαφάνιση  της σπατάλης του Δημοσίου χρήματος, που υπήρχε διαχρονικά και άλλο η  οικονομική πίεση των ασχολούμενων στον τομέα της Υγείας, Ιατρών, Φαρμακοποιών, Φυσιοθεραπευτών, Ιδιωτικών Κλινικών, Διαγνωστικών Κέντρων κλπ.

Υπάρχει αντίδραση του  ιατρικού κόσμου για το «κούρεμα»  των δεδουλευμένων από τις  αρχές του 2013, από Ιατρικά Εργαστήρια.

Λέγεται ότι το «κούρεμα» θα φτάσει το 40% των οφειλομένων ποσών και πολλά Εργαστήρια πιθανόν να οδηγηθούν σε κλείσιμο. Άλλο είναι να μπαίνει «πλαφόν» για τα Εργαστήρια και άλλο να γίνεται «κούρεμα» των ήδη οφειλομένων ποσών.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είμαι αντίθετος με τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο Πολυνομοσχέδιο αυτό, διότι είναι εις βάρος του Ελληνικού Λαού και, όπως έχω τονίσει και άλλη φορά, ό,τι είναι εις βάρος του Ελληνικού λαού, θα το καταψηφίζω και γι αυτό, καταψηφίζω το Νομοσχέδιο αυτό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου