Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«H κ. Όλγα είναι η σχολική φύλακας στο σχολείο των τριών παιδιών μου και κάθε πρωί μού παραλαμβάνει τα τρία παιδιά και το μεσημέρι μού παραδίδει τρία παιδιά. Ήρεμος γονιός στην Ημαθία. Σαν την κ. Όλγα δεκάδες, εκατοντάδες ανθρώπους σήμερα τους απολύετε. Ποιους απολύετε; Τους ανθρώπους που έκτισαν την Ελλάδα; Τις γενιές εκείνες που λιθαράκι-λιθαράκι δημιούργησαν αυτό τον τόπο; Δημιούργησαν τα κτίρια τα οποία σήμερα πουλάτε, τις υποδομές με τις οποίες ποτίζουμε τον κάμπο μας και σήμερα τον ξεπουλάτε; Όλες εκείνες τις υπηρεσίες για τις οποίες μόχθησαν γενιές πάμφτωχων ανθρώπων, που υπηρέτησαν το καθήκον και την Ελλάδα;

Έρχεστε σήμερα άφρονες να τα ξεπουλήσετε  όλα και να απολύσετε εργαζόμενους τους οποίους είχατε όμηρους για χρόνια. Τους είχατε όμηρους να έρχονται στα πολιτικά σας γραφεία να παρακαλούν για μια θέση, να έρχονται εκεί στον κομματικό ιστό και να μπλέκονται όμηροι.

Και τώρα που η γαλέρα δεν τους αντέχει, τους πετάτε σαν έρμα στη  θάλασσα. Για σας είναι περιττοί πια. Τώρα έρχονται άλλοι να σας πουν τι να κάνετε και πώς να συνεχίσετε αυτό το καράβι που λέγεται Ελλάδα, το οποίο εξόκειλε προς την χρεοκοπία.


Όμως, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, η Ελλάδα δεν είναι «Τιτανικός». Η Ελλάδα δεν είναι «Τιτανικός» και οι Έλληνες που έκτισαν αυτή τη χώρα, δεν θα σας αφήσουν να εκτραπείτε άλλο.

Βλέπω και διαβάζω  με προσοχή τι ακριβώς κάνετε στη  μέση εκπαίδευση, στα ΕΠΑΛ, διώχνοντας σήμερα πενήντα ειδικότητες. Ποιοι  είστε εσείς που αποφασίζετε  σήμερα σε αυτή τη παιδεία; Γιατί αν ένα πράγμα χρειάζεται αυτή η χώρα, αν από ένα πράγμα υφίσταται κρίση, είναι η κρίση αξιών και η κρίση παιδείας, η κρίση σχολειών. Στο καλύτερο σημείο της κάθε πόλης θα έπρεπε να είναι ένα σχολειό. Όμως, εσείς εκεί κάνετε μουσεία, κάνετε πολυπολιτισμό, κάνατε οτιδήποτε άλλο και σήμερα έχουμε απολύσεις.

Το ένα τέταρτο του μαθητικού δυναμικού, λέει η ΕΛΤΕΕ Ημαθίας, τώρα πια δεν έχει αντικείμενο. Γιατί; Επειδή εσείς το αποφασίζετε. Ποιοι είστε εσείς; Άφρονες! Ποιοι είστε εσείς που τα κάνετε αυτά και πώς περιμένετε να έχετε συναίνεση από τον ελληνικό λαό; 

Καταθέτω για τα πρακτικά το σχετικό έγγραφο.

Το έγγραφο έχει θέμα: «Κατάργηση ειδικοτήτων και διάλυση της  δημόσιας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης». Τι απαντάτε σε αυτούς τους ανθρώπους; Για κοιτάξτε λίγο το πολιτικό προσωπικό και πείτε ότι από αυτούς, από εδώ, ποιοι πρέπει να απολυθούν, σήμερα, τώρα. Όχι αύριο, όχι μεθαύριο και όχι «θα».

Δεν μιλάω προσωπικά. Όμως, και προσωπικά να το πάρετε, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εδώ υπάρχουν φυσιογνωμίες και άνθρωποι που σάπισαν με επίγνωση τι έκαναν το πολιτικό προσωπικό και το κατεστημένο. Αυτοί πρέπει να απολυθούν και όχι οι χιλιάδες άνθρωποι, οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι λέγεται ότι θα πρέπει να κοντραριστούν με τους αστυνομικούς. Θα φτάσετε σε σημείο κοινωνικές ομάδες τη μία μετά την άλλη να τη φέρετε σε σύγκρουση, επειδή έτσι το επιθυμείτε, χωρίς αξιοκρατία και με ένα οριζόντιο πριόνι να πάρετε τα κεφάλια των ανθρώπων. Έτσι αποφασίσατε.

Κάνετε επίθεση ξανά στην παιδεία. Ποια στιγμή; Τι στιγμή που  η πληροφορική είναι ένα κομμάτι  αυτής της πατρίδας που θα πρέπει τώρα να το ποτίσουμε, να το καλλιεργούμε στη ρίζα για να ανθίσει. Η πληροφορική κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα θα έπρεπε να είναι ίσως η δεύτερη γλώσσα που διδάσκετε στα δημοτικά σχολειά μας, το κόουντινγκ. Ίσως, θα έπρεπε να είναι έτσι.

Θα καταθέσω για τα πρακτικά τι λέγεται για την πληροφορική της Ελλάδος, για να δείτε πώς πρέπει να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός.

Δεν μπορούμε να κάνουμε  βήματα πίσω και να κατεβάζουμε το κεφάλι κάτω επειδή κάποιοι σας βάζουν να μας βάλετε το κεφάλι στον άμμο και  να στρουθοκαμηλίζουμε. Μηρυκάζεται  αυτά που σας δίνει η τρόικα και εμείς πρέπει να τα υποστούμε.

Σε σημερινό δημοσίευμα από την Μεγάλη Βρετανία δείχνει  ότι όντως τα προοδευμένα κράτη  προωθούν τη γλώσσα του προγραμματισμού  στη μέση εκπαίδευση και στην πρωτοβάθμια  εκπαίδευση, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά τα περί πληροφορικής. Καταθέτω το σχετικό δημοσίευμα.

Εσείς τίποτα! Εσείς στο  ίδιο βιολί, με τον ίδιο τρόπο, συνεχίζετε να εξαθλιώνετε τις υγιέστερες γωνιές αυτού του ελληνικού κόσμου.

Όμως, τα ψέματά σας δεν  έχουν τέλος. Πριν από λίγο ήμασταν  στην Επιτροπή Εμπορίου και εκεί που  είχατε υποσχεθεί σε όλο τον κόσμο, κ. Βεσυρόπουλε, εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, ότι η Κυριακή θα παραμείνει αργία για τους εμπόρους, έρχεται σήμερα στην Επιτροπή και πλέον η Κυριακή δεν θα είναι αργία για τον ελληνισμό. Δεν πιάνω τον φονταμενταλισμό της θρησκείας, της εκκλησίας. Δεν ασχολούμαι με αυτό. Ασχολούμαι με το ότι η ελληνική οικογένεια την Κυριακή νιώθει την αργία. Εσείς ενώ είχατε πει άλλα, τώρα ξανά λέτε ψέματα. Άφρονες!

Μάλιστα, σας βλέπουμε εδώ να λέτε ότι είναι συνταγματικότατο το άρθρο 30 παράγραφος 4 όπου λέει ότι όλοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι του εξωτερικού και κάθε ένωση σε διεθνή οργανισμό που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα -της τρόικας- να μην πληρώνει φόρο.

Κύριε Εισηγητά της Νέας Δημοκρατίας, αυτό εισηγείστε; Όποιοι είναι από την Task Force στην Ελλάδα να μην πληρώνουν φόρο; Ποιος τους πληρώνει; Από ποιον αμείβονται και γιατί να μην πληρώνουν φόρο;

Βέβαια, ο φόβος, κύριε  Ιωαννίδη, γαργαλάει τους Κυβερνόντες. Ακούστε τι ψηφίζουνε. Αναφέρομαι στο  άρθρο 74 παράγραφος 12 όπου λέει ότι  όσοι παίρνουν τέτοιες αποφάσεις από το Ταμείο, να μην έχουν ποινική ευθύνη. Να μην ξαναμπλέξουμε. Τα κάναμε τα λάθη αυτά. Έχετε εμπειρία τώρα. Λέει ότι δεν θα έχουν καμία αστική ευθύνη τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου. Θέλετε να τους απαλλάξετε από τώρα για να μην τύχει και τους κυνηγήσει κάποιος.

Αυτή είναι η προοπτική  σας; Έτσι διοικείται; Σας το είπαμε μια, σας το είπαμε δυο, αλλά είστε  άνθρωποι αιρετικοί. Δεν καταλαβαίνετε.

Όμως, θυμηθείτε και  τον Παύλειο λόγο «αιρετικό άνθρωπο μετά πρώτη και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού».

Ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου