Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ  ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Κύριοι Βουλευτές,

Είναι τουλάχιστον προκλητική η θέση της κυβέρνησης να φέρνει ενώπιων του Σώματος της Βουλής το Πολυνομοσχέδιο όταν ήδη από την πρώτη σελίδα της Αιτιολογικής Έκθεσης εγείρονται μομφές σε κάθε σχεδόν πρόταση. Η πρώτη κιόλας πρόταση αναφέρει ότι επετεύχθη η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών καταφέρνοντας τη μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου ελλείμματος εντός Ευρωζώνης. Μα σε ποια μείωση αναφέρεστε; Σε αυτήν που μέσω δημιουργικής λογιστικής αυξήσατε τεχνικά το έλλειμμα για να δείξετε μετά τη δήθεν μείωσή του; Γνωρίζετε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ καταγράφουν αυξητική πορεία του ελλείμματος από το 2014 και μετά ώστε το 2018 να είναι σε απόλυτους αριθμούς στα επίπεδα του 2010;

Γράφετε ότι όλο αυτό το συνονθύλευμα μέτρων που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο σέβεται τον φορολογούμενο ο οποίος δικαιούται να λαμβάνει αξιοπρεπείς δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά. Παρακαλώ, δείξτε λίγο αυτοσεβασμό. Σε ποιες αξιοπρεπείς δημόσιες υπηρεσίες αναφέρεστε; Σε αυτές που ισοπεδώσατε; Ποιο δημόσιο αγαθό με τις πολιτικές των Μνημονίων είναι σήμερα ανταποδοτικό στο φορολογούμενο;


Λέτε ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι βασική προϋπόθεση για την επάνοδο της χώρας  σε τροχιά ανάπτυξης και την εξασφάλιση της οικονομικής της ανεξαρτησίας και αυτονομίας. Έχετε καταφέρει καίρια χτυπήματα στην εθνική κυριαρχία της χώρας και με την ψήφιση αυτού του Πολυνομοσχεδίου θα την καταστήσετε πλέον κλινικά νεκρή. Είναι ιλαροτραγικό να χρησιμοποιείτε τις λέξεις «ανεξαρτησία» και «αυτονομία». Αυτά τα αγαθά τα έχετε εκχωρήσει ήδη και ο ελληνικός λαός πλέον δεν πλανάται .

Χρησιμοποιείτε περίτεχνα  εκφράσεις για να σκεπάσετε την  πρωτοφανή διάρκεια ύφεσης για την  ελληνική οικονομική ιστορία - 6ος χρόνος κατά σειρά - γράφοντας ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης του παραγόμενου προϊόντος επιβραδύνθηκε. Αυτό είναι ομολογία αποτυχίας των προγραμμάτων σταθεροποίησης και όσο αριστοτεχνικό λόγο και αν χρησιμοποιείτε η αλήθεια δεν διαφεύγει της αντίληψης του ελληνικού λαού που τόσο υποτιμάται.

Αναφέρεται ότι η ανταγωνιστικότητα ανακτήθηκε χάριν της μείωσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας δηλαδή της επίθεσης στους μισθούς και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων. Προφανώς σας ξέφυγε παρακάτω η παραδοχή της «φθίνουσας ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» την οποία θα αποκαταστήσετε μέσω της εφαρμογής των μέτρων που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο. Φοβάμαι ότι πάτε να αποτελειώσετε ότι απέμεινε από την τραυματισμένη από τα Μνημόνια ανταγωνιστικότητα και δεν είναι άλλο από τον Πυλώνα της εκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση της παιδείας θεωρώ ότι αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκαλυφθούν οι σκοτεινότερες πλευρές της εφαρμογής αυτών των επαχθών για την ελληνική κοινωνία μέτρων.

Κυρίες και κύριοι,

Η παιδεία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης μιας χώρας και πεδίο ανάπτυξης εθνικής συνείδησης. Το παρόν νομοσχέδιο, ωστόσο, έχει στόχο να την απαξιώσει πλήρως. Πώς να κριθεί διαφορετικά η πρόθεση της κυβέρνησης - η οποία βέβαια αποτελεί φερέφωνο των επιθυμιών των ξένων δανειστών μας - όταν με προχειρότητα και περίσσια απερισκεψία αποφασίζει εν μια νυκτί να διαλύσει ολόκληρο το οικοδόμημα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης;

Οι μεταρρυθμιστές «κουράστηκαν»  να αποδομούν το εκπαιδευτικό σύστημα  για δεκαετίες στοχεύοντας στον τελικό αποδέκτη - τον μαθητή - και χάριν επίσπευσης της ισοπεδωτικής πολιτικής αποφασίζουν να στοχεύσουν στους παραγωγικούς συντελεστές της εκπαίδευσης - τους καθηγητές. Ο ξαφνικός θάνατος του «καθηγητάκου» είναι το τελευταίο χαρτί στην αντίσταση των Ελλήνων να αποκτούν εφόδια, δεξιότητες και γνώσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς  καμιά τεκμηρίωση και χωρίς συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισε αιφνιδιαστικά να καταργήσει ειδικότητες που λειτουργούν επιτυχώς στα ελληνικά τεχνικά λύκεια εδώ και δεκαετίες.

Η κατάλυση σχολικών υποδομών και η κατάργηση του 42% των ειδικοτήτων  των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής και Τεχνικής εκπαίδευσης  θέτει σε απελπιστική κατάσταση  καθηγητές, γονείς και μαθητές… κάτι βεβαίως που εσάς, κύριοι της κυβέρνησης, σας αφήνει παγερά αδιάφορους!

Οι μαθητές βρίσκονται ξαφνικά μπροστά στον κίνδυνο  να απολέσουν τα δεδομένα της μέχρι τώρα φοίτησής τους στα Επαγγελματικά Σχολεία της προτίμησής τους… οι γονείς, με το πιστόλι κυριολεκτικά στον κρόταφο από τα δυσβάσταχτα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που εσείς έχετε επιβάλλει, θα επιβαρυνθούν με την πληρωμή διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η απόλυση των χιλιάδων εκπαιδευτικών δεν εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια των τοκογλύφων για υποβάθμιση της παιδείας, αλλά και την αύξηση της ανεργίας μέσω της οποίας θα επιδεινώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Καλό θα ήταν να ακουστεί στο σημείο αυτό, κύριοι της κυβέρνησης, ότι από το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν αποκλείονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί! Έτσι, για να αποκαλυφθούν οι δήθεν κοινωνικές σας ευαισθησίες.

Μνημονεύετε στο περιβόητο  πολυνομοσχέδιό σας το Ν.1910/1944 για  την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας, σύμφωνα με τον οποίο  πολύτεκνος ορίζεται ο έχων πέντε εξαρτώμενα, δηλαδή ανήλικα και σπουδάζοντα τέκνα! Ο νόμος ασφαλώς έχει τροποποιηθεί και σήμερα ισχύουν οι μεταγενέστερες διατάξεις, που προστατεύει ως πολύτεκνη την τετράτεκνη οικογένεια ωστόσο εσείς προτιμήσατε να επικαλεστείτε την νομοθεσία του 1944. Γιατί άραγε;

  • Επειδή έχετε τόσο αναχρονιστικές αντιλήψεις;
  • Επειδή η βούληση των ξένων δανειστών μαςτην οποία εσείς με τόσο σθένος υπηρετείτε, είναι να επιστρέψει η χώρα μας στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βρισκόταν 70 χρόνιαπριν και μάλιστα εν μέσω δύο παγκοσμίων πολέμων και εν όψει της γερμανικής κατοχής;
  • Επειδή η βιασύνη σας να εφαρμόσετε πλήρως τις μνημονιακές σας δεσμεύσεις σας οδήγησε σε μια δραματική παράβλεψη ή
  • Επειδήπολύ απλά, θέλετε να εξαπατήσετε ένα σημαντικό και ευαίσθητο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας;

Και γιατί οι δανειστές  μας μέσω των απολύσεων θέλουν να αυξήσουν την ανεργία στην Ελλάδα; Είναι απλό. Παρεπόμενο της υψηλής ανεργίας είναι το φαινόμενο «brain drain» (διαρροή εγκεφάλων) όπου άτομα με υψηλή εκπαίδευση επιλέγουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.

Με το Πολυνομοσχέδιο το 42% των ειδικοτήτων  των Επαγγελματικών-Τεχνικών Λυκείων  θα τεθεί σε διαθεσιμότητα για  να απολυθεί λίγο αργότερα οριστικά. Και  πριν «αλέκτωρ λαλήσει» και ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των καθηγητών που σε λίγες μέρες θα απολυθούν. Κάνατε λάθος, τα δικά σας ονόματα πρέπει να δημοσιεύσετε γιατί ο Ελληνικός Λαός θα σας απολύσει πολύ σύντομα. Μόνο που φοβάστε ότι δεν θα πάτε απλά σπίτι σας αλλά στη φυλακή. Και αυτό δεν το λέμε εμείς μόνο ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το τεκμηριώνετε οι ίδιοι μέσα στο Πολυνομοσχέδιο. Με το άρθρο 74 του Πολυνομοσχεδίου τροποποιήσατε την παράγραφο 4 του άρθρου 16Γ του Ν. 3864/2010 για την ίδρυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Ταμείου να προστατεύονται όχι μόνο από αστική ευθύνη που προέβλεπε ο αρχικός Νόμος αλλά τώρα με το Πολυνομοσχέδιο να προστατεύονται και από ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Φοβάστε λοιπόν τις ποινικές ευθύνες που απορρέουν από τις ενέργειές σας και εμβόλιμα εισαγάγατε την τροποποίηση. Βρεθήκατε μπροστά στο τρομοκρατικό δίλημμα να το αποσύρατε επειδή το Πολυνομοσχέδιο αποτελεί το κυριότερο τεκμήριο της ΕΝΟΧΗΣ σας και των εγκληματικών πράξεων σε βάρος της χώρας. Συνεπώς η υπερψήφισή του δεν θα μπορούσε να σας απαλλάξει αλλά αντιθέτως θα ήταν το επίσημο νομικό πειστήριο που θα σας οδηγούσε στη Δικαιοσύνη γιατί τίποτα δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Και για να κλείσω το θέμα, η τροποποίηση της άρσης των αστικών και ποινικών ευθυνών επεκτεινόταν σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο πλαίσιο των Μνημονίων (υφισταμένων και μελλοντικών που θα έρθουν) θεσπίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είναι ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ και για το ΤΧΣ και για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Αυτή η μη-αληθινή ταυτολογία μιλάει από μόνη της για το ποιους τελικά προστατεύετε.

Και ποιο είναι το βασικό συμπέρασμα από το Πολυνομοσχέδιο; είναι ότι έχετε πάθει ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ, επειδή τα Μνημόνια είναι νομικώς ανυπόστατα… με τη βιασύνη σας να ικανοποιήσετε τους τοκογλύφους, πέφτετε σε νομικές παγίδες τις οποίες εκ των υστέρων έρχεστε σε άσχετα Νομοσχέδια να ξεπεράσετε.

ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΦΟΒΑΣΤΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου