Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ



Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για όσους ξέρουν νομικά θα εξειδικεύσω το θέμα στο 178 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που λέει ότι το μεγαλύτερο αποδεικτικό στοιχείο από τα έξι ενδεικτικώς αναφερόμενα, είναι η ομολογία.

Και επειδή μου αρέσει ως φανατικός πολιτικός αντίπαλός σας, με επιχειρήματα βεβαίως, να σας πολεμώ με όπλα από τη φαρέτρα σας, επιστράτευσα και πήρα κάποια όπλα με αφορμή τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μητσοτάκη, που το Υπουργείο του είναι το πλέον επίκαιρο.

Άκουσα με πολύ προσοχή  την ομιλία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος είπε - πάνω σε αυτό που προανέφερα όσο αφορά την ομολογία - το εξής: «Έχουμε ένα κράτος το οποίο είναι μεγάλο, είναι σπάταλο, είναι αναποτελεσματικό, είναι γραφειοκρατικό και το οποίο ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την επιβίωσή του παρά για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ένα κράτος το οποίο αντί να διευκολύνει την ανάπτυξη είναι συχνά τροχοπέδη και εμπόδιο σε κάθε υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα». Αυτά τα ομολογεί μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζει: «Θα πρέπει να ομολογήσουμε με παρρησία ότι το κράτος αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό το προϊόν του τρόπου με τον οποίο τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα άσκησαν την πολιτική εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες. Η ίδια η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται εν πολλοίς στην αντίληψη ότι το κράτος δεν ήταν τίποτε άλλο από το σημαντικότερο εργαλείο παραμονής των κομμάτων στην εξουσία. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο γιατί όλες αυτές οι διακηρύξεις που έχουν ακουστεί σε αυτή την αίθουσα εδώ και δεκαετίες έμειναν στα λόγια διότι φαίνεται ότι ήταν τελικά αναγκαία συνθήκη να χρεοκοπήσει η χώρα για να αντιληφθούμε ότι οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν. Ήταν αναγκαία συνθήκη, αλλά όχι ικανή διότι πάλι χάσαμε χρόνο, πολύτιμο χρόνο».

Ομολογεί το έγκλημα  των τελευταίων δύο δεκαετιών. Ομολογεί το έγκλημα ο κ. Μητσοτάκης της σημερινής κυβέρνησης που είναι απότοκο των δύο αυτών κομμάτων που εννοεί στο λόγο του σήμερα το πρωί.

Σημειώστε, δεύτερη ομολογία. «Από την άλλη, όμως, πρέπει να είμαστε  ρεαλιστές. Η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους προκειμένου να συνεχίσει τη χρηματοδότησή της. Το νομοσχέδιο αυτό αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη αυτών των στόχων, η επίτευξη των οποίων αποτελεί προαπαιτούμενο για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας μας.».

Άρα, υπό το κράτος της εκβίασης φέρνουμε το πολυνομοσχέδιο με όλα  αυτά που λέμε αυτές τις μέρες  και έρχεται ο άνθρωπος ομολογεί το έγκλημα, και εσείς ονομάζεται το έγκλημα μεταρρύθμιση. Μα, είστε  υποχρεωμένοι να κάνετε άρον, άρον αυτές τις κινήσεις χωρίς να έχετε κατά νου τη μεταρρύθμιση, αλλά μόνο την εκβίαση του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Αυτή, λοιπόν, είναι ομολογία του εγκλήματος του κ. Μητσοτάκη.

Συνεχίζει ο ίδιος για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς: «Η περίπτωση της Δημοτικής  Αστυνομίας για την οποία έγινε πολύς λόγος είναι ένα παράδειγμα πραγματικής κινητικότητας, διότι τι λέμε; Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσόντα, έχουν μπει με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αξιοκρατικά. Κύριε Πρόεδρε, το 60% είναι κάτω των 35 ετών, το 30% είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Εισήχθησαν με αντικειμενικά κριτήρια. Η Δημοτική Αστυνομία ως θεσμός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα».

Σας διαψεύδουν οι Δήμαρχοι. Βρείτε μου  έναν Δήμαρχο που θα λέει ότι, ναι, απέτυχε ο θεσμός της Δημοτικής  Αστυνομίας.

Λέει στη συνέχεια ο συνυπουργεύων σας, κ. Μητσοτάκης: «Υπάρχει κανείς σε αυτή την αίθουσα που να πιστεύει ότι η Ελληνική Αστυνομία απορροφώντας αυτούς τους ανθρώπους - και θα τους απορροφήσει, όπως έχει δεσμευτεί και ο αρμόδιος Υπουργός - δεν θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη να αντιμετωπίσει το παραεμπόριο;».

Ακούστε τώρα πώς διαψεύδει τον  κ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό της  συγκυβέρνησής σας, της εταιρικής σας Κυβέρνησης, ένας άλλος Υπουργός, ο κ. Δένδιας. Για να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι ούτε καν έχετε συνεννοηθεί για το πώς θα τον κοροϊδέψετε.

Συγκεκριμένα, 28 Νοεμβρίου του 2012, Νικόλαος Δένδιας: «Την αναδιάρθρωση της  Αστυνομίας με μείωση του προσωπικού και με ορθολογικότερη αξιοποίησή του  ανακοίνωσε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης  και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος  Δένδιας στην ομιλία, χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη του 22ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ».

«Όπως δήλωσε ο Υπουργός, εξήντα μία  χιλιάδες αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά διαφορετικά διαρθρωμένο».

Πείτε μου ποιον κοροϊδεύετε όταν ο ένας διαψεύδει τον άλλο; Τον ελληνικό λαό, τον εαυτό σας ή και τους δύο; Πού συμφώνησε ο κ. Δένδιας; Ποιος ανακάλεσε αυτό που είπε ο κ. Δένδιας το Νοέμβρη του 2012, ότι είναι πολλοί οι αστυνομικοί και πρέπει να μειωθούν και να αναδιαρθρωθούν;

Έρχεστε τώρα και λέτε τις χιλιάδες των δημοτικών αστυνομικών  να τις προσεταιριστεί η αστυνομία. Ποιον κοροϊδεύετε; Πρώτον, πιστεύω, τον εαυτό σας και μετά τον ελληνικό λαό ο οποίος, θέλω να πιστεύω, έχει πάψει να κοροϊδεύεται.

Τελειώνω με το περίφημο διάγγελμα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει προγραμματική δήλωση ότι θα προλάβουμε, το 2012 το καλοκαίρι. Προγραμματική δήλωση, όχι προεκλογική υπόσχεση. Η προγραμματική δήλωση είναι διαβεβαίωση και η διαβεβαίωση έχει να κάνει με την απάτη, δηλαδή παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών για να προσπορίσει στον εαυτό του παράνομο περιουσιακό όφελος. Διαβεβαίωσε ότι θα προλάβουμε, ως προς το ΦΠΑ. Το καλοκαίρι θα το μειώσουμε από 23% σε 13%. Τώρα αγωνίζεται σε πειραματικό στάδιο και έκανε διάγγελμα γι’ αυτό. Σκεφτείτε πόση δυνατότητα διαπραγμάτευσης και επιτυχίας έχουν που φέρνουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για ένα εξάμηνο, το οποίο θα αρχίσει από τον Αύγουστο. Εάν αρχίσει αυτό το εξάμηνο από τον Αύγουστο σημαίνει ότι βγαίνει η χειμερινή τουριστική περίοδος και περισσεύει ο Φεβρουάριος. Δηλαδή σταματάει τον Ιανουάριο. Και λέμε την 1 Φεβρουαρίου θα αρχίσει πάλι ο ΦΠΑ να είναι 23%, εφόσον το πέτυχε - εάν το πέτυχε - από την 1η Αυγούστου για έξι μήνες;

Ποιος θα απαντήσει σε αυτούς που ασχολούνται με το χειμερινό τουρισμό;
Ένα δεύτερο. Βάζω στοίχημα γι’ αυτό στον κ. Σαμαρά ότι δεν  είναι σε θέση να το ζητήσει από  τον κ. Σόιμπλε. Τον διεφθαρμένο  Σόιμπλε, κατά το έγκυρο περιοδικό crash, αυτόν που τα έπαιρνε από τον Καναδογερμανό έμπορο όπλων και έχει χαρακτηριστεί και έφυγε γι’ αυτόν το λόγο ο Κολ από το κόμμα τους και έκτοτε έμεινε όπως έμεινε. Έρχεται, λοιπόν, την Πέμπτη ο διεφθαρμένος - και παίρνω την ευθύνη γι’ αυτό - κ. Σόιμπλε. Θέλω να απαιτήσει ο κ. Σαμαράς, όπως κατάφερε - εάν κατάφερε - για τη μείωση του ΦΠΑ, να ζητήσει τη λίστα, όχι τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά τη λίστα των λαδωμένων πολιτικών που έγραψαν οι εφημερίδες και είναι στο σκεπτικό του γερμανικού δικαστηρίου ότι και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έπαιρναν 2% και έχει τα ονοματεπώνυμα των εισπρακτόρων σας.

Αυτό είναι σε θέση να το διαπραγματευτεί και να μας  φέρει ποιοι πολιτικοί λαδώθηκαν  που για το λάδωμά τους τιμωρήθηκαν  Γερμανοί δωροδοκούντες από τη γερμανική  δικαιοσύνη; Μπορεί να δεσμευτεί ο  κ. Σαμαράς και να μας εξασφαλίσει  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος λείπει, να κάνει εφαρμογή του άρθρου 923 του

Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και να ζητήσει από τον κ. Σόιμπλε να εφαρμοστεί αμετάκλητη απόφαση του Άρειου Πάγου που έχει επιδικάσει γύρω στα 70 εκατομμύρια για τους Διστομιώτες από τις ναζιστικές θηριωδίες του 1944; Έχουμε αμετάκλητη απόφαση εναντίον της περιουσίας του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα. Παίρνει άδεια από το αφεντικό του, τον Σόιμπλε, να αρχίσει διαδικασία της εκτέλεσης βάζοντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης με το άρθρο 923 της δικονομίας να υπογράψει την αρχή της εκτέλεσης;

Τρίτο στοίχημα: Βάζετε ημεροχρονολογία; Όπως βάλατε ημεροχρονολογία για  τους δυστυχείς υπό απόλυση εργαζόμενους οι οποίοι έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα μέχρι 1-12-2013 - το άλλαξαν εχθές, ήταν μέχρι 1-11-2013 και το έκαναν μέχρι 1-12-2013 - εκδικάζονται - λέει - υποχρεωτικά ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου μέχρι την 1-11-2013, διαφορετικά αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί.

Το τρίτο στοίχημα είναι το εξής: Τολμάτε να βάλετε ημεροχρονολογία για να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να αποδοθούν ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ; Τολμάτε να βάλετε ημεροχρονολογία και να διατάξετε το ΣΔΟΕ, την Οικονομική Αστυνομία, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ και να έχουμε σε τρεις μήνες απόφαση, αποτέλεσμα για να δούμε ποιοι είναι αυτοί με τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό; Μπορείτε να φέρετε τη λίστα –στοίχημα- με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων του Λονδίνου; Μπορείτε να ανοίξετε τις offshore του Λουξεμβούργου για να δούμε ποιοι πρώην Υπουργοί έχουν offshore στο Λουξεμβούργο; Το ξέρετε, είχε δεσμευτεί ο Καπελέρης τότε σε μια εκπομπή, ότι θα ανοίξουν οι λογαριασμοί του Λουξεμβούργου. Ποιείτε την νήσσαν για ακόμα μια φορά και κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό.

Διαβάζοντας τελευταία -κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για την κατανόηση- «κόψαμε τα παλαμάρια, το πλοίο έχει φύγει πια» λέει ο κ. Σαμαράς, «πίσω δεν κάνουμε».

Το πλοίο δεν έχει φύγει, κύριοι Υπουργοί, απλώς τραβάτε  κουπί με βάρκα δεμένη. Σας υπενθυμίζουμε  ότι αν σας αρέσει αυτό, δεν αρέσει, όμως, σε εμάς. Κόψτε τα παλαμάρια αν πραγματικά λέτε την αλήθεια και κάντε αυτά που σας λέμε, διότι θα είστε υπεύθυνοι αιτιολογήσεως πια γι’ αυτά τα οποία προσπαθείτε, χωρίς να το θέλετε. Πιστεύω ότι πολλοί δεν το θέλετε.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Γιατί πειθαρχείτε; Γιατί τόσο μεγάλη υποτέλεια; Γιατί τόσο μεγάλη υποταγή; Γιατί καμία αντίσταση; Τόσο πια έχουν σπάσει τα αντανακλαστικά της αξιοπρέπειας και της εθνικής υπερηφάνειας σε αυτήν την εποχή που διανύουμε, από αυτήν την κυβέρνηση; Σας παρακαλώ απαντήστε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό.

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου