Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Ευχαριστώ πολύ, κύριε  Πρόεδρε.

Θέλω να αποσαφηνίσω  και πάλι ότι θα έπρεπε να έχω  μιλήσει πάρα πολύ νωρίτερα, ωστόσο είμαι υπέρ της απόψεως ότι  έπρεπε να μιλήσουν οι συνάδελφοί μου  Βουλευτές και αυτό το λέω γιατί  θέλω να επικυρώσω για άλλη μια φορά την άποψη που έχω – και θέλω να προσεταιριστώ και άλλους - για το γελοίο του Κανονισμού, διότι αυτό διαπίστωσα από την πρώτη μέρα μου ως Βουλευτής.

Απετράπη σε πάρα πολλούς  Βουλευτές, που εισήλθαν για πρώτη  φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να μιλήσουν διότι το χρόνο τους τον «έφαγαν» Υπουργοί και πρώην Πρόεδροι της Βουλής, οι οποίοι με τον γελοίο Κανονισμό έχουν το δικαίωμα οποτεδήποτε να διακόπτουν τους άλλους και να μιλούν.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Επανειλημμένως σας έχω ακούσει να κάνετε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Κανονισμό.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Δικαίωμά μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Όχι συνεχώς, κύριε συνάδελφε. Το είπατε μία φορά, το είπατε δύο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Αποδεικνύω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Δεν πρέπει να συνεχίζεται αυτό το βιολί.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Θα το λέω συνέχεια μέχρι που να διορθωθεί.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Μπορείτε να παρακαλείτε όσο θέλετε. Θα το λέω μέχρι που να διορθωθεί. Αφού ένας πρώην Βουλευτής τώρα, πρώην Πρόεδρος της Βουλής οποτεδήποτε μπορεί να παίρνει το λόγο και από δέκα λεπτά να μιλάει είκοσι με την ανοχή σας, εγώ θα το θεωρώ έτσι. Δικαίωμά μου!

Στο θέμα μας. Άκουσα τον κ. Νταβλούρο προηγουμένως, που μου είναι πολύ συμπαθής, να λέει «αφήστε εσείς της Αντιπολίτευσης τα περί αντισυνταγματικότητας, αυτά που ξέρετε και άλλα συναφή».


Ποιο είναι το συναφές  στην αντισυνταγματικότητα, κύριε συνάδελφε; Σκεφθείτε, σας παρακαλώ και να μου το πείτε στο τέλος.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: Έχω  απάντηση να σας δώσω.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλούμαστε σήμερα να αποφανθούμε για ένα  πολυνομοσχέδιο, όπου ειπώθηκε ως σχήμα  λόγου ότι δεν είναι Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έρχεται υπό άλλες συνθήκες αλλά υπό κανονικές συνθήκες και στηρίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ως εκ του ότι ήλθε με τη διαδικασία της κατ’ άρθρον ψήφισης.

Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι μέσα σε δύο μέρες πρέπει εσείς  να προλάβετε να έχετε άποψη, να έχετε θέση και να έχετε κρίση γι’ αυτό το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αφορά: Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ερωτώ: Εσείς που δεν  είστε ενός έτους Βουλευτής – όποιος από εσάς - αλλά με πολλή περισσότερη εμπειρία σε αυτή την αίθουσα, έχετε ποτέ αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή τόσης σοβαρότητας, νομοθετήματα να παίρνονται χρονικά μέσα σε δύο μέρες, με δικαίωμα του Βουλευτή να τα κρίνει, επαναλαμβάνω, με τόσο μείζονος σημασίας νομοθετήματα; Ποτέ!

Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι κοινοβουλευτισμός; Αυτό είναι νομοθετική εξουσία; Αυτό είναι σεβασμός του Βουλευτή; Αυτό είναι σεβασμός στον Έλληνα πολίτη; Και λέμε ότι είναι δημοκρατικές οι διαδικασίες που καλούμαστε εμείς να κρίνουμε και να ψηφίσουμε τέτοιου είδους σοβαρότατα νομοθετήματα; Γιατί γίνεται; Υπό την πίεση της τρόικας.

Δεν προλαβαίνω –.εξομολογούμαι - να έχω κρίση εφ’ όλων αυτών των σοβαροτάτων νομοσχεδίων που τα συμπτύξατε μέσα σε αυτό το πολυνομοσχέδιο. Είναι εκατόν πέντε άρθρα. Προλαβαίνω να ασχοληθώ, αν μου επιτρέψει ο χρόνος, με όσα αφορούν το Εσωτερικών, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και λίγο το Οικονομικών.

Κύριε Υπουργέ, κ. Μαυραγάνη, θέλω να σας παρακαλέσω για το εξής: Δεν θα αναλωθώ σε λεπτομέρειες, αλλά στο βασικότερο. Μπορείτε, σας παρακαλώ, να μου πείτε σε ποιο από τα άρθρα πατάσσεται η φοροδιαφυγή;

Σε ποιο από τα άρθρα αυτά αναφέρεται ή αναφέρεστε, όπως αναφερθήκαμε χθες επ’ ολίγον, στη λίστα Λαγκάρντ με μία σχετική βεβαίωση-πιστοποίηση από το ΣΔΟΕ ότι από το 2010 μέχρι σήμερα που λειτουργούμε ως ελληνική δημοκρατία το ΣΔΟΕ δεν έχει ολοκληρώσει κανέναν έλεγχο και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα πάνω σε ούτε έναν εκ των περιλαμβανομένων στη λίστα Λαγκάρντ και όχι μόνο στα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχει ταυτοποιήσει, αλλά ούτε καν σε μία από τις off-shore, που είναι γνωστές, με γνωστούς διακριτικούς τίτλους, που γνωρίζουμε μέσω των διακριτικών τίτλων ποια μεγάλα ονόματα είναι που περιέχονται. Ούτε ένα.

Έχετε άποψη να μας πείτε πώς πατάσσεται η φοροδιαφυγή; Τι γίνεται με τη λίστα των πενήντα τεσσάρων χιλιάδων που ήδη αναζητούνται και υποτίθεται ότι ελέγχονται από αυτούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και παραμένουν; Έχετε κάποιο αποτέλεσμα από τη λίστα του Λιχτενστάιν; Έχετε αποτέλεσμα από τη λίστα του Λονδίνου, τη λίστα των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο; Κανένα.

Πώς θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, που  λέτε ότι πολλές φορές μπορεί να γίνει αυτοσκοπός ως ισοδύναμο μέτρο  για να μην έχει αυτά τα επαχθή νομοθετήματα, τους επαχθείς νόμους και αυτές τις αιματηρές πιέσεις που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

Κύριε Πρόεδρε, βεβαίως και όταν αναφερόμαστε στους Υπουργούς είναι  ρητορικά τα ερωτήματα που υποβάλλουμε. Μην αναφέρεστε και μη μας μαλώνετε, κύριοι Υπουργοί, εμάς τους Βουλευτές. Προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε καλόπιστα με τον έλεγχό μας και την κριτική μας, εφόσον βεβαίως είναι καλόπιστη.

Επειδή το σύνολο, πιστεύω, των συναδέλφων έτσι τηρούν τις θέσεις τους, θέλω να σας πω μην μας μαλώνετε, αλλά να μαλώσετε τον εαυτό σας διότι  δεν τολμάτε την ίδια ώρα που εκδιώκετε από θέσεις κοινωνικά σύνολα ή υποσύνολα, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία, όπως είναι οι φύλακες των σχολείων - ένεκα των φυλάκων των σχολείων απομακρύνθηκαν οι έμποροι ναρκωτικών από τα σχολεία.

Ακόμα δεν έχετε καν συμφωνήσει με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης εάν συμφωνεί και πώς θα γίνει αυτή η συμφωνία για τη διάχυση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ. Διότι πρέπει να σας τονίσω ότι και αν ακόμη συμφωνήσετε και αυτοί υπαχθούν στην ΕΛΑΣ, μην νομίζετε ότι θα έχουν αρμοδιότητες τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν γίνεται αυτό συνταγματικά. Δεν μπορείτε να τους πάρετε να κάνουν την ίδια δουλειά στην ΕΛΑΣ με αυτή τη δουλειά που έκαναν στη δημοτική αστυνομία. Έχετε το υπόψη σας αυτό.

Ωστόσο, ήταν εδώ προηγουμένως και  λείπει τώρα ένας επιτυχημένος δήμαρχος ο κ. Κουκουλόπουλος. Αναφέρομαι σε εσάς, κύριε Υπουργέ, όσον αφορά στο άρθρο 76 και στα θέματα παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Επιτρέψτε μου όμως να ολοκληρώσω όμως αυτό που έλεγα νωρίτερα όσον αφορά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κ. Μητσοτάκης έφυγε. Ήθελα να πω στον κ. Μητσοτάκη ότι όταν είχε έρθει στην Επιτροπή το θέμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας, των απολύσεων και ό,τι άλλο θέλετε, είχαμε πει στον κ. Μανιτάκη κατ’ αρχάς με ποιο δικαίωμα νομοθέτησε ως Υπουργός τότε και δεν νομοθετήσαμε εμείς ως Βουλευτές. Εν πάση περιπτώσει, έγινε πράξη νομοθετικού περιεχομένου και είχε την ευχαρίστηση και την ευγένεια να έρθει στην Επιτροπή και να μας ανακοινώσει το νόμο που ψήφισε.

Τότε ο ομιλών του  είχε προτείνει το εξής: «Μην ονομάζετε  επίορκους και παραδίδετε στο  τέλος στη δημόσια χλεύη άνθρωποι οι οποίοι τελούσαν υπό κατηγορία, υπό  ποινική αν θέλετε κατηγορία». Γιατί  να είναι μόνο αυτοί επίορκοι και  κάτω από ποια αξιολόγηση νομική θεωρούνται επίορκοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μία κατηγορία από έναν συμπολίτη; Γιατί να είναι αυτοί μόνο οι επίορκοι, όπως έγινε γνωστό σε όλους, και να μην είναι επίορκοι οι Βουλευτές, να μην είναι επίορκοι οι Υπουργοί, να μην είναι επίορκοι η οποιαδήποτε άλλης ιδιότητας άνθρωποι που τελούν υπό ίδιες κατηγορίες. Οι επίορκοι, οι επίορκοι, οι επίορκοι.

Και είπαμε τότε: Θέλετε για κάποιον να πείτε ότι πράγματι αυτός απολύεται γιατί υπάρχει  αδιαμφισβήτητα έστω και σοβαρή ένδειξη  ότι τέλεσε αδίκημα; Τότε να λάβετε υπόψη ότι αυτό έγινε εν τω πράττεσθαι.

Κύριε Υπουργέ, δεν νομίζω να είναι σοβαρότερο να μιλάτε με τον  κ. Κωνσταντινόπουλο, εκτός αν έχει κάποιον ρόλο τώρα που μιλάμε εμείς  και απευθύνομαι σε εσάς να έρχεται  και να σας απασχολεί.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ είναι.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Συγγνώμη.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Κατά αυτή την έννοια όλοι, όταν μιλούν με τον Υπουργό, να απευθύνονται και  να ενοχλούν τον Υπουργό.

Λέμε λοιπόν ότι οι επίορκοι αν μπορούσαν να συλληφθούν εν τω πράττεσθαι, επ’ αυτοφώρω που λέμε, τότε πράγματι έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή, όποτε φτάσει στα δικαστήρια, θα καταδικαστεί. Ένας άλλος όμως ο οποίος δεν συνελήφθη εν τω πράττεσθαι να αδικεί, πώς είναι δυνατόν να τον βάλουμε στην ίδια κατηγορία και να τον εκδιώκουμε;

Και κάτι άλλο. Θα τιμήσω και θα ευχαριστήσω για την  ιδέα, αλλά είχε την παλικαριά να το πει, τον συνάδελφό σας της  Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος είπε και έχει απόλυτο  δίκιο: Γιατί ως επίορκος δεν εκδιώκεται ο Πρόεδρος -ποιος είναι αυτός και υπό ποία ιδιότητα;- είναι ο κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ;

Ο κ. Γεωργίου είναι υπό  ποινική δίωξη. Έχει εναντίον του  ασκηθεί ποινική δίωξη. Είναι  Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ  και όμως δεν τολμά κανείς να τον εκδιώξει από τη θέση του, ο οποίος βγήκε και είπε «Δεν παραιτούμαι η άσκηση ποινικής δίωξης είναι μη σύννομη». Να σας πω γιατί; Διότι υπήρξε μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και επειδή θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον έχει εκεί και δεν μιλάει κανείς, αλλά εκδιώκετε επίορκους, δημοτικούς υπαλλήλους και φύλακες των σχολείων.

Ήθελα, λοιπόν, να φθάσω  τουλάχιστον στο θέμα - διότι ο χρόνος είναι αμείλικτος - της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχετε κάνει ένα νομοθέτημα για το Παρατηρητήριο. Τι είναι αυτό το Παρατηρητήριο; Συνιστάται στο Υπουργείο Εσωτερικών Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, εφεξής Παρατηρητήριο. Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε από ποιους συνιστάται και σε τι συνίσταται;

Αύριο εδώ θα κληθούμε να κληρωθεί το Δικαστικό Συμβούλιο, τρεις Αρεοπαγίτες και δύο του Συμβουλίου Επικρατείας, οι οποίοι θα έχουν άποψη για την περαιτέρω πορεία, ό,τι έγινε για τον κ. Παπακωνσταντίνου και τη λίστα Λαγκάρντ. Θα τους γνωρίσουμε. Το Παρατηρητήριο τι είναι;

Γιατί, δηλαδή, το Παρατηρητήριο  να μην το διορίζει, κύριε Βορίδη, κάποιος απ’ έξω; Να έρθει ο κ. Φούχτελ και να πει ότι «το Παρατηρητήριο αυτό θέλω να είναι ο κ. Βορίδης, ο κύριος τάδε και ο κύριος τάδε».

Εμείς έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε πώς συνίσταται αυτό το Παρατηρητήριο; Δεν το γνωρίζουμε. Ψηφίζουμε το νομοθέτημα και δεν λέτε με ποιο τρόπο θα επιλέγονται αυτοί στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου συνίσταται Παρατηρητήριο.

Και κάτι άλλο: Το Παρατηρητήριο  θα επεμβαίνει, κύριε Υπουργέ των  Εσωτερικών και σε περίπτωση που  διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του 10%, θα ενημερώνει εντός ενός μηνός από τη λήξη του τριμήνου του ΟΤΑ την αρμόδια για την εποπτεία του αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών, παρέχοντας οδηγίες και εισηγούμενο μεθόδους για τη διόρθωση της απόκλισης. Ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου, υποδεικνύει στους ΟΤΑ τις αναγκαίες παρεμβάσεις που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμόσουν, ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες διορθώσεις.

Καταργούν, κύριε Κουκουλόπουλε, την αυτοτέλεια των ΟΤΑ, ναι ή  όχι; Και ξέρετε γιατί την καταργούν;

Διότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, κύριε Κουκουλόπουλε - σας ανέφερα προηγουμένως ως επιτυχημένο δήμαρχο - προς τα οριζόμενα στις ανωτέρω παραγράφους, οι υπαίτιοι υπέχουν αστική και πειθαρχική ευθύνη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει αφαιρεθεί.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ : Αφαιρέθηκε αυτό.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Έχει αφαιρεθεί; Το αφαιρώ και εγώ. Λέω, όμως, εάν αυτό. Δεν κουράζεστε να ακούτε αυτό τον ήχο; Είπα ότι θα τελειώσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Εσείς δεν κουράζεστε;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Αφήστε το εκεί.

Τελειώνοντας, θα ήθελα  να πω κάτι άλλο όσον αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Δεν σέβεστε αυτούς που περιμένουν; Ο κ. Πάντζας περιμένει υπομονετικά

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Τι έκανα εγώ, κύριε Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Σας βλέπω που περιμένετε. Είναι η σειρά σας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Από  τις πέντε το απόγευμα περιμένω. Βλέπω ότι όλοι οι εκπρόσωποι των Κομμάτων δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα. Αλλιώς μιλάει ο ένας, ο ένας παίρνει το ρόλο του αλλουνού.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Για  την αντισυνταγματικότητα, λοιπόν.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Η τήρηση του Κανονισμού, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι υπόθεση όλων μας. Δεν είναι υπόθεση του Προέδρου. Όποιος σέβεται τον Κανονισμό, σέβεται τον εαυτό του.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Κύριε  Πάντζα, εξηγώ ότι έχω σηκώσει  χέρι κατά ειωθότα πολύ νωρίτερα, όταν ήταν ο κ. Καλαντζής και μου είπε να υπομένω για να μιλήσουν οι συνάδελφοί μας Βουλευτές. Και το έκανα και είμαι τώρα εδώ και μιλάω, μετά από τρεις ώρες.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Καπερνάρο, αφήστε τον κ. Πάντζα και ολοκληρώστε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Τελειώνοντας, θα ήθελα, σας παρακαλώ πάρα πολύ, να λάβετε υπ’ όψιν σας το γεγονός ότι για λογαριασμό του συναδέλφου Υπουργού Δικαιοσύνης - τον οποίο σέβομαι, αλλά δεν είναι τώρα εδώ βεβαίως για να τα ακούσει - λέμε τα εξής: Σε περίπτωση αναβολής της συζήτησης για οποιοδήποτε λόγο - μιλάω για το 105, για την αντισυνταγματικότητα που λέγαμε νωρίτερα - παύει αυτοδικαίως η ισχύς της προσωρινής διαταγής. Ο δικαστής μόνο μετά το πέρας της κατ’ ουσίαν συζήτησης της αίτησης μπορεί να χορηγήσει προσωρινή διαταγή ή να παρατείνει την ισχύ της.

Στο άρθρο 691 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αυτό που άλλαξε, κύριε Υπουργέ, είναι ότι υπάρχει, εκτός αν αυτή παραταθεί από το δικαστήριο που εκδικάζει την  αίτηση. Δηλαδή, το δικαστήριο αγνοείται. Το δικαστήριο φεύγει από τη μέση. Εδώ  έχουμε αντισυνταγματικότητα και κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 26 του Συντάγματος.

Βεβαίως, δεν υπάρχει  χρόνος. Είναι μέσα στα πλαίσια  του ευτελισμού της προσωπικότητας του Βουλευτή από το γελοίο Κώδικα της Βουλής και τη γελοιωδέστερη  συμπεριφορά σε ορισμένους Βουλευτές, όπου ακούγεται αυτός ο ήχος, ο οποίος είναι πράγματι αντιαισθητικός. Σε ορισμένους λέω, διότι σε άλλους δεν ακούγεται. Του αρέσει του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος είναι ένας καταπληκτικός διαχειριστής των πλήκτρων, σε άλλους να τα χρησιμοποιεί έτσι και σε άλλους όχι. Δικαίωμά του.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου